BLOG
Extracția dentară
În cazul în care ai un dinte cu rădăcinile putrezite, foarte cariat sau care a suferit o fractură, iar medicul dentist este în imposibilitatea de a îl repara prin plombare, tratament de canal sau prin alte tratamente, atunci extracția dentară este cea mai bună opțiune de tratament.
Extracțiile dentare mai pot fi necesare atunci când dinții de lapte nu cad pe cont propriu sau în cazul unor infectii dentare severe.
Tipuri de extracții dentare:
- extracție dentară simplă: îndepărtarea unui dinte vizibil; acestă extracție nu este chirurgicală, se face cu ajutorul unor instrumente stomatologice special concepute în acest sens.
- extracție dentară chirurgicală: este o intervenție mult mai complexă, se realizează de un chirurg specialist în chirurgie oro-maxilo-facială și implică efectuarea unei incizii în gingie. Este recomandată în cazuri grave de abraziune dentară, în cazul în care există rădăcini cu vârful încârligat.
Programează-te rapid și tratează-te în siguranță la un specialist Ivory București. Poți plăti în rate fără dobândă.
Prepararea pentru extracțiile dentare
Inainte de extracția unui dinte obișnuit, medicul stomatolog va efectua o radiografie cu raze X. Inainte de extracția unei măsele de minte, este nevoie de o radiografie panoramică completă pentru a determina poziția tuturor structurilor interne care ar putea fi afectate în timpul procedurii chirurgicale.
Dacă suferi de o infecție, dacă ai sistemul imunitar slăbit slab sau alte afecțiuni medicale, medicul stomatolog poate prescrie antibiotic, atât înainte de procedură, cât și după. Nu trebuie să fumezi în ziua intervenției.
Se face sub anestezie
Intervenția se face sub anestezie locală. În cazul persoanelor anxioase, care au teamă de procedurile stomatologice, poate fi administrat și un sedativ oral. Extracția are loc după ce anestezia își face efectul.
După extracție dentară
Pacienții care au trecut printr-o procedură de extracție vor experimenta un disconfort ușor sau durere. O pungă cu gheață poate ameliora simptomele. Pot apărea sângerări ușoare, de asemenea. Dacă durerea, sângerările sau alte simptome cresc în intensitate sau persistă după mai multe zile, mergi la medic.
Programează-te acum, nu mai amâna tratamentul.
2 Comments
Comenteaza
10/09/2022 la 10:23
In locul gol de dupa extractie ce se petrece?
10/09/2022 la 11:01
Initial se formeaza un cheag de sange care, cu timpul, se transforma in tesut osos si in gingie. In acest fel osul se reface, la fel ca la o fractura.