Scrășnirea dinților (Bruxismul)
Obiceiul unei persoane de a scrâșni involuntar din dinți în timpul somnului sau în starea de veghe se numește bruxism. Specialiștii spun ca în acest fel se exercită o presiune de până la de 10 ori mai mare asupra danturii, decât atunci când mestecă alimentele, ceea ce înseamnă ca persoanele care suferă de această afecțiune sunt mai predispuse la probleme dentare, precum cariile, tocirea și fracturarea dinților, chiar pierderea acestora.
Bruxismul este termenul medical pentru scrâșnitul din dinți. Firește, toți oamenii scrâșnesc uneori din dinți, fără a fi în mod necesar bruxomani. Această din urmă categorie manifestă adesea și alte comportamente maniacale: își mușcă interiorul obrajilor, își rod unghiile sau mestecă capătul creionului. Scrâșnitul din dinți ajunge să afecteze sănătatea orală atunci când devine tic nervos. Printre simptomele comune cauzate de bruxism se numără dinții sensibili, gingiile dureroase, durerile de cap, gât, urechi, umeri și musculatura încordată. Uneori, dinții ajung să se tocească, până la faza dureroasă când este expus interiorul dintelui.
Statistici și diagnostic
Interesant este că foarte mulți dintre cei afectați de bruxism nu au nici cea mai vagă idee cu privire la ticul lor, deoarece scrâșnesc din dinți mai ales în timpul somnului. De aceea, problema poate rămâne timp îndelungat nediagnosticată.
Se crede că peste 30% dintre oameni sunt bruxomani. Acest procent variază în funcție de o serie de factori, printre care stresul pare să joace un rol important, cu toate că nu s-a demonstrat clar care este legătura dintre cele două. De asemenea, se pare că numărul femeilor afectate de bruxism este sensibil mai mare decât numărul bărbaților.
Cauzele bruxismului
Medicii nu cunosc în totalitate cauzele care duc la apariția acestei neplăceri, însă printre cele posibile se numără:
- stresul, anxietatea, furia, frustrarea;
- cei care au o personalitate hiperactivă, competitivă, sunt mai predispuși la afecțiune;
- medicamente, cele antidepresive, chiar dacă în cazuri mai rare;
- poate fi cauzată de apneea de somn sau alte nereguli ce perturbă somnul;
- istoric în familie;
- boala de reflux gastroesofagian;
- la copii poate fi o reacție a organismului la durerile de urechi sau de dinți;
- persoanele care suferă de bruxism au tendința să muște din interiorul obrajilor sau să roadă pixuri sau creioane;
- alte nereguli pot cauza bruxismul, precum probleme mentale, boala Parkinson, demență, epilepsie
Cum poți determina dacă suferi de bruxism?
Cea mai comună soluție de a determina dacă un om suferă de bruxism este căutarea semnelor specifice pe dinții pacientului. Cu toate că mulți medici nu ezită să diagnosticheze bruxismul bazându-se numai pe istoricul medical al pacientului și pe observația clinică, fără a face nici un test peste noapte, această metodă ar putea fi cu greu considerată conclusivă din punct de vedere științific.
Cum puteți fi siguri că suferiți de bruxism și, dacă suferiți, cum puteți determina gradul de severitate a condiției dumneavoastră? Prin monitorizarea activității musculare pe perioada somnului! În timp ce un test făcut la un laborator formal poate fi scump, există modalități de diagnostic și monitorizare a bruxismului la prețuri mici, folosind un aparat pentru acasă cunoscut sub numele de BiteStrip.
– Ce este BiteStrip?
BiteStrip este un monitor electromiografic în miniatură cu un procesor atașat și cu o unitate de afișaj chimică integrată într-o folie de plastic. Aparatul este capabil să proceseze, analizeze și afișeze date în timp real în legătură cu activitatea mușchilor maxilarului și numărul exact de evenimente de bruxism pe oră; această cifră poartă numele de index de bruxism.
BiteStrip poate să ajute doctorul în prescrierea de dozaje, crescând astfel eficacitatea tratamentului, rezultatele acestor teste au fost dovedite ca fiind precise și pot fi acceptate de doctorul dumneavoastră în scopuri de diagnostic, cât și ca soluții pentru măsurarea eficienței tratamentului prescris.
– Este dificil de folosit și citit BiteStrip?
Acest aparat este foarte ușor de folosit. BiteStrip se lipește singur și trebuie aplicat pe obrazul uscat al pacientului înainte de culcare. Dimineața, puteți verifica cifrele de pe afișaj, care vă vor spune dacă suferiți de bruxism și, dacă da, cât de gravă este condiția dumneavoastră.
– Poate fi folosit de către oricine?
Aproximativ 2% din populație nu se califică pentru BiteStrip din cauza anumitor caracteristici dermatologice. Dacă vă aflați printre aceștia, afișajul va arăta o linie în loc de cifre.
Efectele bruxismului asupra implanturilor dentare
Implanturile dentare nu sunt imune la presiunile și stresul cauzat de scrâșnitul din dinți în timpul somnului, dar cele mai multe studii de specialitate nu au găsit o legătura directă între bruxism și complicațiile biologice.
Afectarea mobilității implantului și problemele osoase se numără printre complicațiile care nu au o legătură cauzală directă față de bruxism. Concluzia aparține Centrului Național de Informații despre Biotehnologie (NCBI) din SUA. Din numărul total de 14 lucrări științifice care au căutat o legătură între acest tip de complicații și bruxism, 8 au avut rezultate neconcludente, iar 6 au demonstrat că nu există o legătură directă între scrâșnitul din dinți și aceste probleme.
Situația este însă diferită în cazul complicațiilor mecanice care pot fi cauzate de bruxism. Printre acestea se numără diferite probleme și complicații ale componentelor și structurilor folosite pentru implanturile dentare.
Un număr total de 4 studii științifice din totalul de 7 analizate a demonstrat o cauzalitate directă între bruxism și complicațiile mecanice ale implanturilor dentare. Acestea nu sunt afectate de calitatea lucrărilor. În schimb, presiunea la care sunt supuse prin bruxism poate cauza alte probleme, care necesită tratamente suplimentare.
Ce poți face dacă ai bruxism
Un mijloc de protecție este purtarea în timpul somnului a unei gutiere de protecție. Și unele medicamente pentru relaxarea mușchilor pot fi utile pentru cei care se confruntă cu această problemă de sănătate, precum injecțiile cu botox.
De asemenea, poate fi nevoie de coroane dentare sau de inlay, dacă dantura pacientului este afectată din cauza bruxismului.
Este bine să fie evitate băuturile și mâncărurile care conțin cofeină, dar și alcoolul, deoarece episoadele de scrâșnit din dinți se pot intensifica în urma consumului acestor alimente. Mergi la controale regulate la cabinetul medicului dentist. Mai multe informații le poți afla de la medicul tău dentist în urma unui control, pentru care te poți programa aici.
Tratamentul cu gutieră nocturnă
La prima vizită, medicul stomatolog va lua amprenta danturii. Această amprentă este trimisă la un laborator dentar unde se toarnă gutiera.
La a doua vizită, dentistul vă va arăta cum să o fixați și o va ajusta la mușcătura (ocluzia) dumneavoastră. Aceste gutiere sunt de mai multe feluri, variind de la materiale moi la un plastic mai dur. Dentistul vă va recomanda materialul cel mai potrivit pentru dumneavoastră.
Ocluzologia a avansat și ea destul de mult, împreună cu alte nișe ale științei stomatologice precum implantologia, chirurgia și endodonția. Acum este posibil ca printr-o gutieră specifică să se adreseze și alte probleme din timpul somnului precum sforăitul și apneea. Un medic specialist în ocluzologie poate oferi mai multe detalii specifice fiecărui caz în parte.
Combaterea bruxismului prin tehnici de relaxare și masaj
Pe lângă soluția gutierelor speciale, există posibilitatea de a apela la yoga, hipnoterapie, acupunctură, masaj medical (sau auto-masaj) și la diverse tehnici de relaxare și exerciții pentru gât, maxilare, musculatura feței etc. Se pare că, în cazul în care bruxismul dumneavoastră este cauzat de stres și încordare, oboseală și probleme de somn, aceste alternative terapeutice vă pot ajuta. Totuși, eficacitatea acestor metode este încă dezbătută pentru că nu există deocamdată studii și experimente concludente.
Printre cele mai comune și simple exerciții de relaxare și detensionare a musculaturii despre care se crede că pot ameliora problema scrâșnitului din dinți, se numără căscatul și masajul încheieturii maxilarului.
Bruxismul și acupunctura
Printre soluțiile de tratare a bruxismului se numără și acupunctura. Este vorba despre o terapie veche de peste 5.000 de ani, care presupune înțeparea anumitor puncte ale corpului, în care se află canalele de energie pozitivă qi. Practicanții acestei terapii alternative consideră că odată atinse aceste canale, organismul se relaxează, se întărește și luptă mai ușor cu bolile.
Sunt foarte multe afecțiuni despre care se spune că pot fi tratate cu acupunctură, asta și pentru că multe dintre ele au la bază o cauză de natură psihică, așa cum este stresul.
Însă, nu neglija și sfatul medicului tău dentist, acesta va fi în măsură să determine gravitatea problemei, și astfel să determine planul de tratament. Programează-te aici.
Speranțe pentru vindecarea bruxismului – speculațiile cu privire la cauza acestei afecțiuni
Până nu demult, părerea specialiștilor era că bruxismul sau scrâșnitul nervos al dinților are cauze necunoscute. Există totuși o serie de speculații bazate pe statistici, care indică posibile cauze valide pentru această afecțiune. Logic, cei care cred că au descoperit cauza, încearcă terapii bazate pe eliminarea acesteia (de exemplu prin tehnici de atenuare a stresului, prin reducerea cantității de cafeină ingerată zilnic etc.), sau încearcă să diminueze efectele negative ale scrâșnitului din dinți prin metode simple care nu au de-a face propriu-zis cu cauzele bruxismului, cum ar fi gutiera.
Bruxismul – o problemă de ortodonție?
Studiile recente arată că un număr surprinzător de mare de pacienți care suferă de bruxism dezvoltă acest neplăcut automatism din cauza unor probleme ortodontice netratate.
Printre alte multe efecte nefericite ale ignorării problemelor ortodontice se numără, iată, bruxismul. Acesta duce la tocirea dinților, fisurarea smalțului, hipersensibilitate dentară, pierderea obturațiilor dentare, afectarea articulației temporo-mandibulare (încheietura maxilarelor), dureri la nivelul musculaturii gâtului, migrene îngrozitoare și chiar parodontoză.
Din nefericire, în anumite cercuri persistă ideea eronată conform căreia purtarea unui aparat dentar de îndreptat dinții sau alte metode specifice ortodonției, cum ar fi șlefuirea selectivă a dinților, prin care se intenționează corectarea ocluziei (mușcăturii) viciate, sunt semne de vanitate și nu necesități medicale. Din ignoranță, anumiți pacienți sunt convinși că procedurile de ortodonție au un scop strict cosmetic. Această eroare îi poate costa periclitarea integrității danturii.
Cauzele ocluziei incorecte
Cauzele ocluziei incorecte pot fi variate. Unii pacienți au mandibula prea mică sau prea mare, alții au malocluzie dobândită pentru că au suferit migrări ale dinților pe arcade cauzate de amânarea prelungită a tratamentului de restaurare a dinților pierduți, sau pentru că în urma unei lucrări stomatologice nu au putut evalua care dinte se simte mai înalt.
Soluții adecvate pentru bruxism
Dacă bruxismul dumneavoastră are cauze strict nervoase, dăm mari șanse de reușită tehnicilor de relaxare ca tratament eficient, deși mai puțin convențional. Aromaterapia este excelentă și o recomandăm cu căldură, însă nu rezolvă malocluzia. Asigurați-vă însă că nu aveți de-a face cu o cauză mecanică care vă cauzează toate aceste neplăceri.
Este foarte posibil să găsiți soluția cea mai rapidă împotriva bruxismului la un cabinet de ortodonție. În mod normal vi se va face o analiză ocluzală (computerizată), iar medicul stomatolog va stabili tipurile de ajustări necesare. Veți descoperi că procedurile sunt personalizate, analizele sunt foarte complexe, iar rezultatele, mai rapide decât v-ați aștepta.
Programează-te acum o vizită de urgență la medicul dentist dacă:
– Simți dureri ale dinților;
– Durerea dinților durează deja de o zi sau două;
– Durerea este persistentă și insuportabilă;
– Ai făcut febră, dacă ai dureri ale urechii, ale mandibulei sau când deschizi gura;
– Ai dificultăți în a respira sau a înghiți;
– Ți s-a umflat fața, obrazul sau ganglionii limfatici;
– Ai avut o infecție la dinte înainte;
– Te simți stresat sau abătut din cauza unor probleme stomatologice;
Oferta implanturi: Câte implanturi, atătea discount-uri!

Clinica Ivory Dentfix București îți propune cea mai avantajoasă oferta implanturi, pentru ca tu să te poți bucura de un zâmbet mai complet și mai sănătos la un cost mult mai acceptabil, fără niciun rabat de la calitatea materialelor implantului sau a manoperei medicilor specialiști. Pe lângă noul tău zâmbet, fii pregătit să poți mânca și mesteca din nou cu încredere, pentru o mai bună digestie și alimentație a organismului tău.
Oferta implanturi face referire la toate tipurile de implanturi disponibile în clinica noastră, cu prețuri de la 2.400 RON (implant marca Alpha Bio), iar discount-urile se aplică după cum urmează:
- -10% pentru 1 implant
- -20% pentru 2 implanturi
- -30% pentru 3 implanturi
- -40% pentru 4 implanturi
Cere mai multe detalii despre oferta implanturi, programează-te rapid și tratează-te în siguranță la un specialist de la clinica noastră din București.
Modalități plată și alte oferte
Acceptăm cele mai avantajoase metode de plată pentru ca ție să îți fie cât mai comod. Vezi mai jos toate metodele de plată pentru oferta implanturi și întreabă-ne cu ce alte oferte poți combina pentru un preț mai avantajos.
Clinică sigură Covid19
Cum ajungi la noi
- Metrou – Stația Aurel Vlaicu
- STB – Linie 605
- Mașina personală – Parcare subterană
- Uber / Taxi / alte mijloace de transport în comun
Buna seara, am avut aparat fix 1 an si 3 luni, dupa care dintii mei s au indreptat foarte frumos. Dupa aceea mi am pus o gutiera si dupa o luna am pierdut o. La 22 de zile dupa, o sa mi iau alta, insa cei doi dinti din fata s au distantat putin. E posibil ca gutiera sa i aduca inapoi?
Buna ziua, nu, gutiera nu va deplasa dintii ci ii va mentine doar pe pozitie
Buna ziua, am o situatie mai aparte si nu am gasit o solutionare in Cluj Napoca. Manifest bruxism de vreo 10 ani, port gutiera tot de pe atunci in fiecare seara, dar recent mi-am pus aparat metalic pentru indreptarea dintilor si nu mai pot folosi gutiera cand dorm. Nu pot sa continui sa dorm fara gutiera inca un an cat mai trebuie purtat aparatul dentar. Exista pe piata la momentul actual o gutiera mai speciala pentru cei cu brxism și aparat dentar in acelasi timp?
Multumesc
Buna ziua, din pacate momentan nu exista o solutie pentru situatia descrisa de dvs, o gutiera pentru cei care poarta si aparat dentar.
Nu am auzit dar chiar daca s-ar face o gutiera dupa amprenta dintilor cu tot cu aparat (nu e neaparat imposibil) totusi ar trebui sa va faceti mereu gutiera noua cam la 2-4 saptamani pentru ca dintii se deplaseaza constant.
Buna ziua! Un dr. stomatolog mi-a recomadat sa imi fac gutiera pentru ambele arcade insa un alt dr. spune ca nu este necesar. Cum se face acesta diferentiere? Nu s-ar deplasa dintii daca gutiera va fi numai pe o singura arcada?
Multumesc!
Buna ziua. Daca gutiera are scop ortodontic (ati demontat un aparat dentar) atunci trebuie purtata pe fiecare arcada pe care ati avut aparat. Daca gutiera este doar contra bruxismului este suficienta una singura, poate pe arcada inferioara ca sa nu cada prea usor.
Absolut TOTI dentiştii la care am fost mi-au spus că bruxismul nu se poate trata decât prin psihoterapie şi prin aplicarea unei gutiere. Chestie confirmată şi de articolele ROMÂNEŞTI de pe net. Norocul meu e că pot citi în engleză, astfel că am aflat că bruxismul nu este cauzat doar de stres, mandibulă nu-ştiu-de-care, etc. şi ce ni se mai spune nouă la dentist, ci şi de probleme de respiraţie, în principal de apnee (întrerupere temporară a respiraţiei), de ocluzii ale căilor aeriene superioare cauzate de diverşi factori (ex. alergii, mucozităţi în exces, etc.). Unii cercetători asociază sforăitul cu bruxismul şi recomandă şi alte chestii. Deci, stimaţi cobruxişti, mergeţi şi la ORL înainte de a da banii pe psihoterapie şi pe gutiere.
Recomandarea este buna pentru ca intr-adevar poate fi de ajutor. In acelasi timp sa nu va asteptati ca daca cineva a scris ceva in limba engleza automat a scris si ceva corect. Nu am inventat noi, romanii, fake news.
Buna ziua!
De unde se poate achizitiona BiteStrip?
Va multumesc!
Buna ziua. Noi mai avem cateva pe stoc insa nu putem “vinde” produse, putem doar sa va oferim unul sau doua in cadrul unei consultatii de specialitate pentru ocluzologie. Sigur ca pretul consultatiei va fi ajustat ca cuprinda si costul produsului.
Eu am gutiera pentru indreptat dintii si ma simt foarte bine cu ea. la inceput a fost dificil, atat la scos cat si la fixat. Eu recomand, este foarte bun un aparat de genul asta. Eu sufar de parodontopatie si pt o perioda de 3 luni voi purta 5 asemenea gutiere facute pe calculator. Asta dupa o perioada de 4 ani de mers constant la chirurg alveolar. Dar acum ma simt foarte bine.
cum pot trata scrasnitul de dinti
Pentru a preveni deteriorarea dintilor e bine sa va faceti guriere nocturne pentru bruxism. Pentru a minimiza bruxismul trebuie cautat tratament in alta parte, nu la dentist. Bruxismul tine mult de gestiunea stresului, daca reusiti sa reduceti sau sa eliminati stresul veti vedea imbunatatiri si aici.
[…] Medicul stomatolog vă poate prescrie un gel pe bază de fluor pe care îl puteți folosi în gutiera de înălbire pentru a reduce sensibilitatea […]
Buna ziua, eu am purtat un an si jumatate aparat dentar fix iar dupa aceea am achizitionat o gutiera. Nu am purtat-o mult timp deoarece ma incomoda si nu credeam ca este asa importanta iar acum mi s-a strambat un dinte iar vechea gutiera nu imi mai este buna. As putea remedia problema cu o noua gutiera?Va multumesc!
Trebuie sa mergeti la ortodont sa vedeti ce trebuie facut.
Buna ziua, am purtat aparat dentar fix timp de un an si jumatate si dupa aceea am primit o astfel de gutiera pe care nu am purtat-o prea mult timp deoarece era destul de incomoda si pentru ca nu mi-am dat seama ca este asa de necesara, iar acum din pacate mi s-a strambat un dinte si nu imi mai vine acea gutiera. As putea remedia problema cu o noua gutiera? Va multumesc!
Trebuie sa va adresati medicului ortodont care v-a tratat si stie cazul dumneavoastra cel mai bine
Buna ziua, de unde imi pot achizitiona o gutiera pentru somn??
Trebuie sa mergeti la dentist, el ia amprenta si o trimite la laborator. In Bucuresti cunoastem un singur laborator care face gutiere, deci daca veniti la clinica IVORY va putem ajuta in acest sens.
Buna ziua , eu am avut aparat dentar si am si bruxism ( nu in fiecare noapte) , am avut gutiera dar aceasta s-a crapat si nu imi mai este de folos , se face acelasi tip?
Gutiera pentru bruxism este diferita. Daca ortodontul spune ca ati incheiat tratamentul dat de el ramane sa va faceti o gutiera pentru bruxism
Buna ziua ,de ieri am inceput sa port o gutiera nocturna PE dintii de sus pt.evitarea tocirii …dimineata m-am trezit cu dureri doar la CEI doi dinti DIN fata de sus!e normal va fi asa mereu??
Daca aveti bruxism si muscati cu putere in somn este posibil sa simtiti astfel de probleme pana va obisnuiti cu gutiera.
Buna ziua, am nevoe de o gutiera pentru a evita scrisnitul dintilor si a indeparta sforăitul și apneea
( ResMed). am gasit modelul pe internet dar nu stiu unde o pot face in rominia. Ma puteti ajuta?
( http://www.resmed.com/us/en/consumer/products/dental/narval.html ) pe acest site, puteti vedea exact modelul de gutiera. Va multumesc.
Exista in Bucuresti un producator de gutiere, nu sunt sigur daca pot face exact acest model. Daca veniti la noi la consultatie putem investiga impreuna.
Cum se numeste producatorul va rog? Multumesc
Noi lucram cu RX Dental
Gutiere, nu radiologie :)
Stiu ce spun. Numele nu e neaparat o indicatie
Buna ziua! Mi-am facut o gutiera nocturna si aseara am purtat-o pentru prima data . De dimineata m-am trezit cu o durere la un singur dinte ( incisivul mic din dreapta). Problema si mai mare este ca a inceput sa se miste putin . Durerea a trecut in aproximativ 3 ore. Imi este frica sa nu se slabeasca ligamentele de sustinere. Trebuie ajustata gutiera?
Încercați să o adaptați, dacă nu dă rezultate s-ar putea să aveți altă problemă despre care nu știați la acel dinte.
Buna seara.Spuneti-mi, va rog, cit timp trebuie sa port gutiera? Am deja o saptamina de cind o folosesc, iar rezultatele sunt pozitive.Medicul mi-a spus sa o folosesc in fiecare noapte timp de 2 saptamini, iar mai apoi- pot doar 2-3 zile pe saptamina, fara a preciza un termen.Va multumesc.
Ce fel de gutiera aveti? Pentru bruxism, ortodontica sau pentru albire? Daca e pentru bruxism nu se poate preciza un termen, depinde de evolutia simptomelor bruxismului. Pentru gutiera de albire, aceea trebuie purtata exact cat spune medicul si nu mai mult. In fine, gutiera ortodontica trebuie purtata pana medicul va spune sa nu o mai purtati.
Buna ziua.Sufar si eu de bruxism si medicul meu mi-a facut o gutiera din silicon care la 4 luni s-a rupt putin din cauza ca am un dinte mai ascutit.de la inceput era un spatiu gol acolo.nu atingeam cu dintii gutiera.Acum ma aflu in strainatate si nu pot face alta momentan.As vrea sa va intreb daca acele gutiere din farmacie dDr Brux( sau nu stiu exact cum se numesc),au acelasi efect ca acele confectionate din silicon pe mulaj.Pana ma intorc in Romania se pare ca acele gutiere din farmacie sunt singura solutie.va multumesc
Buna seara. Teoretic daca gutiera de adapteaza si nu se desprinde in somn atunci este o solutie buna.
Atunci cand veti face noua gutiera la cabinet trebuie verificata ocluzia si eliminata problema care a distrus vechea gutiera.
are efect si asupra sforaitului?
Gutiera simpla nu are efect asupra sforaitului, doar protejeaza dintii contra abraziunii. Totusi exista unele gutiere special concepute pentru sforait, putin mai complicate si mai scumpe, pe care le putem executa. Studiile spun ca efectul este garantat, dar noi nu avem suficiente date de la pacientii nostri pentru a confirma acest lucru.
buna ziuna!am si eu o problema cu articulatia tempomandibulara,ma chinui de ceva vreme cu dureri la nivelul maxilarului si al fetei,mai recent doctorul mia dat sa port o gutiera pe timpul noptii,credeti k asa voi rezolva problema?durerile de cap,gat si ureche sunt din pricina articulatie|? va multumesc!
Da, problema cu articulatia poate provoca multe neplaceri Dar acest gen de probleme vin de la ocluzia defecta. Poate aveti dintii prea abrazati sau prea multe masele lipsa. Trebuie sa restaurati ocluzia pentru a corecta problema la articulatie.
Buna ziua! Acum doua saptamani mi.am facut o gutiera pentru dintii de jos( scuze, nu stiu cum se numesc in termeni medicali) ma simt foarte bine cu ea,dentistul a spus ca trebuie doar jos, dar eu vreau si una pentru dintii de sus deoarece am un dinte mai ascutit si s.a zgariat umpic gutiera,as vrea sa stiu daca trebuie neaparat sau e normalsa se zgarie din cauza dintilor de sus.daca se poate sa imi spuneti si cum sa o ingrijesc ( la cate zile sa o spal,in ce sa o tin ziua) .Multumesc frumos!
Dintele prea ascutit poate fi pilit un pic, nu este nevoie de o intreaga guriera pentru el.
am dintii tociti ca am70 ani;nu mai am masele; se pot face 2 gutiere din material rezistent ca sa le port numai ziua ca sa mananc cu ele/;cat costa/ce adresa aveti/multumesc
Dumneavoasta aveti nevoie de proteze nu de gutiere
gutiera facuta pt bruxomani cit timpi trebuie purtat? pn la moarte.?…nu are nici un efect asupra ocluziei..?daca intro perioada se foloseste si intro..nu.? vorbiti va rog frumos un pic despre asta.!..multumesc.?
Cum nu exista un remediu clar pentru bruxism, gutierea va trebui purtata atata timp cat exista pericolul abraziunii. Nu pana la moarte, probabil multi dinti vor fi pierduti cu mult timp inainte…
Buna seara,
As dori sa stiu daca aveti si gutieră ocluzală , pentru disfunctie atm si cat ma costa.
Multumesc.
Buna ziua,
Imi puteti spune, va rog, daca pretul gutierei pentru bruxism a ramas de 120 ron?
Multumesc,
Florin
Din păcate a trebuit să schimbăm laboratorul din cauza calității execuției gutierelor. Noul laborator face gutiere de calitate, însă prețul a crescut la 300 lei pe arcadă. Vedeți în acest sens și pagina prețuri.
Buna ziua.
Am o intrebare, am inteles ca aceasta gutiera poate indrepta intr-o anumita masura si dintii? am un dinte care este ffoarte putin nealiniat si nu as vrea aparat dentar, se poate remedia prin acesta gutiera?
Multumesc tare mult.
Gutiera este confecționată dintr-un tip de silicon și în plus ea este turnată pe modelul dinților purtatorului. Prin urmare nu poate să acționeze mecanic pentru îndreptarea dinților atât din cauza geometriei cât și din cauza materialului.
Aparatul dentar este singura dumneavoastră opțiune în acest moment.
Buna seara.Am si eu o intrebare dak ma puteti lamuri.Mi-am facut si eu o gutiera pt bruxism…si am 2 saptamani de cand o port noaptea. Problema e ca dimineata ma dor dintii foarte tare. M-am gandit ca poate asa e primele zile pana ma acomodez…dar au trecut 2 saptamani si inca ma dor…uneori chiar si mai tare. Este posibil sa imi deterioreze sau sa mi se instrambe dintii?…va multumesc
Dinții nu se vor deteriora și nici nu se vor deplasa. Dumneavoastră se pare că strângeți foarte tare din dinți noaptea și grosimea gutierei face ca efectele să fie mult mai puternice. Vă sugerăm să consultați și un psiholog, poate descoperiți cauza fenomenului în condițiile de stres în care trăiți – în orice caz e bine să remediați cauza care vă face să manifestați aceste probleme pe parcursul nopții.
Imi puteti spune va rog cat costa o gutiera care se poarta dupa scoaterea tratamentului fix, in cazul muscaturii? mutumesc.
Gutiera respectivă trebuie procurată de la medicul ortodont care a condus tratamentul dumneavoastră, prin urmare noi nu vă putem oferi nici un preț în această fază.
gutierele nocturne sunt bune si pentru copii de aproximativ 10 ani
am o fetita care scarsneste noaptea din dinti foarte tare tot timpul
Sunt bune însă este posibil să trebuiască înlocuite pe măsura evoluției dinților. Vă sugerăm să căutați și sfatul unui psiholog, trebuie identificată cauza acestei refulări…
Imi puteti spune va rog,cat costa o gutiera pt parodontosa? Adica se aplica un gel pe ea si se poarta toata noaptea. Este dintr-un material f subtire. O zi buna
Din păcate nu putem să vă răspundem la întrebare pentru că noi nu folosim deocamdată acest tip de tratament.
Buna seara,
Imi puteti spune unde se fixeaza aceasta gutiera ? pe maxilar sau pe mandibula ?
Depinde de gradul de abrazie a dinților, cu toate acestea noi preferăm să o construim pentru maxilar.
Buna ziua.
Imi puteti spune cat costa o gutiera?
Va multumesc anticipat
Bună ziua.
Astăzi o gutieră pentru bruxism costă 120 RON. Veniți la cabinet, vă luăm mulajul, platiți suma și în câteva zile primiți gutiera.
Puteți discuta cu medicul pe loc cât timp durează fabricarea ei sau dacă doriți să o primiți prin poștă sau curier (trimiterea costă adițional).
Buna ziua!! Unde se afla cabinetul dvs? Ma intereseaza o gutiera nocturna sa fie eliberata in aceeasi zi :)
Noi nu avem laborator propriu, de fapt in Bucuresti exista un singur furnizor care face gutiere de calitate. Probabil ca la orice cabinet sau clinica veti merge lucrarea va dura la fel de mult
Buna dimineata
Daca nu ai bani si ai nevoie de o proteza sus sau jos, o gutiera ar putea rezolva problema ? Se poate lipi cu Corega ?
Nu, in nici un caz
Buna ziua,
Reprezint o firma de printare 3D. Din noiembrie anul trecut colaboram pe parte de printare gutiere si ghiduri chirurgicale cu cativa medici dentisti. De obicei predam gutierele intr-un timp destul de scurt, de pe o zi pe alta sau in aceeasi zi daca modelul digital este trimis pana in ora 10 00-11 00 dimineata. Ne-ar face placere sa putem colabora. Preturile depind de fiecare model in parte.
Un numar de contact?
In ce oras?
Buna ziua,
Ne puteti gasi la office@print3dbucuresti.ro, contact 0746535627