Dureri ale măselelor de minte

Ai dureri deranjante de la măselele de minte? Noi știm cât de stresante pot fi. Acestea sunt imprevizibile, iar majoritatea persoanelor au dureri din cauza lor până în apropierea vârstei de 30 de ani. Uneori acestea sunt afectate sau chiar blocate în interiorul gingiei, ceea ce cauzează durere sau inflamarea gingiei. Aceste măsele de minte afectate pot cauza probleme mai serioase, inclusiv infecții sau afectarea dinților din jur. Simptome precum umflarea și inflamarea gingiei pot fi un indicator că acestea trebuie extrase cât mai rapid, programează-te acum.

Simptome

Când măselele de minte încep să crească, durerea se simte imediat. Primele semne pot fi dureri ale maxilarului superior sau inferior, iritarea, înroșirea sau inflamarea gingiei. Pot apărea chiar dureri de cap sau ale urechilor.

Durerea poate varia de la ceva ușor și acceptabil, până la pulsații sau durere constantă ce îți îngreunează deschiderea gurii, sau chiar periajul dinților din apropierea acesteia. Pot apărea chiar sângerări ale gingiei, respirație urât mirositoare sau dificultăți în a mânca și a înghiți. Cele mai afectate pot conduce la degradarea măselei sau chiar cavități.

Toate aceste simptome dacă sunt ignorate pot conduce la infecții și la afectarea dinților din apropierea lor. Tratați din timp această problemă, mergeți la un control stomatologic periodic, vă puteți programa chiar acum.

Care sunt cauzele durerii?

De cele mai multe ori, măselele de minte trebuie extrase. Unele persoane au 4 măsele de minte, iar în cazul altora nu toate cresc. Totuși, când acestea apar, de regulă nu au spațiu suficient să se dezvolte, astfel vor crește într-o poziție anormală.

Atunci, acestea creează probleme precum infecții, chisturi, degradare dinților din jur. Această durere este comună, deci nu este nevoie să vă impacientați. Dacă le simțiți, trebuie să mergeți la dentist, problemele mai grave pot fi evitate dacă le scoateți.

Programează-te acum o vizită de urgență la medicul dentist dacă:

Simți dureri ale dinților;

Durerea dinților durează deja de o zi sau două;

Durerea este persistentă și insuportabilă;

Ai făcut febră, dacă ai dureri ale urechii, ale mandibulei sau când deschizi gura;

Ai dificultăți în a respira sau a înghiți;

Ți s-a umflat fața, obrazul sau ganglionii limfatici;

Ai avut o infecție la dinte înainte;

Te simți stresat sau abătut din cauza unor probleme stomatologice;

Angajatorul tău are contract de parteneriat cu noi? Te rugăm să introduci mai sus adresa ta de email de serviciu pentru a accesa beneficiile.