Curățarea dinților copiilor
Medicul stomatolog sau alt membru al personalului calificat din cabinet va curăța cu o periuță rotativă toată placa bacteriană de pe dinți. După ședința de periaj, dentistul poate îndepărta resturile de placă bacteriană dintre dinți cu ajutorul aței dentare. Dacă este necesar, se va folosi o spumă sau o soluție pe bază de fluor pentru a întări dantura, prevenind astfel apariția cariilor.
Evident, nu puteți merge zilnic la dentist pentru curățarea dinților, așa că iată câteva sfaturi pentru a menține o dantură puternică și sănătoasă la domiciliu. În primul rând trebuie să folosiți ața dentară pentru a îndepărta orice eventual rest alimentar sau de placă bacteriană dintre dinți. Modul corect de folosire a aței dentare presupune înfășurarea acesteia pe degetele arătătoare împingând apoi ușor firul prin toate spațiile interdentale din cavitatea bucală. Ața trebuie mișcată în sus, în jos, și chiar lateral pentru a scoate resturile alimentare.
După folosirea aței dentare, urmează spălarea dinților. Se pune o cantitate mică de pastă de dinți pe o periuță moale având grijă ca unghiul dintre dinte și periuță să fie de 45 de grade. Pe suprafața dinților periuța trebuie să aibă o mișcare rotativă și sub gingii o mișcare de du-te vino. Nu trebuie uitată partea pe care mestecați. Este important ca și suprafața dinspre interior a danturii să fie corect periată, cu aceeași mișcare rotativă.
Comenteaza