Coroanele din zirconiu reușesc cel mai bine să redea aspectul natural al dințior, fiind recomandate atât pentru dinții frontali, cât și pentru maxilar.

Este ideală pentru dinții din față

Datorită rezistenței de care dă dovadă, fiind de până la cinci ori mai puternică față de o coroană de porțelan, o coroană dentară pe suport de zirconiu este cea mai potrivită pentru restaurarea dinților. O coroană din zirconiu are un aspect translucid, foare aseănător cu cel al smalțului natural al dintelui.

Zirconiul este un material biocompatibil, pe care gingiile îl tolerează extrem de bine, ceea ce înseamnă că persoanele care apelează la acest material au un risc scăzut de a dezvolta o alergie.

Zirconiul are o mare rezistență la coroziune și are o elasticitate mai mare decât porțelanul sau acrilatul, alte materiale folosite pentru punțile și coroanele dentare. De asemenea, și rezistența la îndoire este una foarte bună. Totodată, spre deosebire de alte materiale folosite pentru astfel de punți, zirconiul nu este opac pentru lumină, ceea ce înseamnă că permite trecerea acesteia.

Coroanele de zirconiu sunt singurele care nu au nevoie de o bază de metal, ceea ce înseamă că persoanele care apelează la acestea vor scăpa de riscul de a le apărea acele linii închise la culoare, inestetice, deasupra gingiilor. Acestea pot fi observate la persoanele care apeleazăla coroane dentare din porțelan.

Unul dintre dezavantajele coroanei de zirconiu este prețul mai piperat față de celelalte materiale. Fiind un material de foarte bună calitate și faptul că medicul stomatolog folosește tehnologii de ultimă oră duc la prețuri mai mari.

Cum se montează

Procedura de montare a acestor coroane este similară cu cea de montare și a coroanelor din porțelan și implică două etape: pregătirea și montarea propriu-zisă a coroanei. Prima etapă constă în evaluarea dinților de către medicul stomatolog, după care urmează stabilirea măsurilor. Medicul dentist va discuta procedura cu pacientul, înainte de a pregăti dintele afectat. Acest lucru presupune șlefuirea dintelui, pentru a-i reduce dimensiunea și pentru ca acesta să aibă forma corectă pentru montarea coroanei. Stomatologul va face apoi o matriță, cu chit dentar, apoi ți se va cere să muști din ea. Acesta va fi folosită ca un „ghid“ pentru producerea coroanei la un laborator dentar.