Terapia malpoziției cu aparate dentare

Terapia malpoziției cu aparate dentare

Tipologia aparatelor dentare pentru corectarea malpoziţiei

  1. Brachete – aparate ortodontice tradiţionale formate dintr-un arc metalic sau ceramic ancorat pe fiecare dinte individual; în anumite situaţii există şi opțiunea de a ancora arcul pe interiorul danturii
  2. Alte alternative la aparatul ortodontic tradiţional sunt sistemele personalizate de tratament ortodontic (de tip SureSmile), aparate cu acţiune progresivă, transparente şi mobile (de tip Invisalign)
  3. Gutiera ortodontică nocturnă – pentru cazurile mai ușoare, când nu se prezintă nici înclinații, nici rotații severe, există varianta tratamentului pe bază de gutieră, care vă scutește de purtarea aparatului dentar fix.
  4. Aparate ortodontice post-tratament – la încheierea ciclului de tratament cu brachete, se recomandă adesea folosirea unor aparate de retenţie menite să menţină efectul obţinut prin tratamentul propriu-zis.

Eficacitatea tratamentelor disponibile pentru corectarea malpoziţiei dentare

Medicul specialist ortodont trebuie consultat din timp pentru că tratamentele ortodontice aplicate de timpuriu au rezultate mai bune și mai rapide: medicul dumneavoastră poate ghida erupția dinților permanenți în poziția optimă.
Pentru a evita impactarea dinților permanenți, medicul ortodont poate decide extracția anumitor dinți de lapte care ar putea stânjeni alinierea corectă a dinților definitivi. După ce au erupt toți dinții permanenți, corecturile care mai sunt necesare se rezolvă cu diverse tipuri de aparate dentare.
Corectarea malpoziției are totuși o eficiență crescută și în cazul adulților, fiind o anomalie mai ușor de abordat, chiar după maturizarea danturii, decât ar fi, de exemplu, problemele legate de închiderea incorectă a gurii (malocluzia).

Asistenţă pentru purtarea şi îngrijirea aparatelor dentare

Cu toate că durata de tratament s-a îmbunătăţit semnificativ în ultimii ani, procedura standard de tratament ortodontic durează, aşa cum e de aşteptat, mai mult decât o simplă lucrare restaurativă. Procesul necesită colaborarea pacientului pe termen lung şi vizite regulate şi mai dese la dentist pentru ajustarea aparatului dentar.
Purtătorii de aparat dentar fără experienţă trebuie să ajungă încet să-şi cunoască aparatul, să înveţe să se adapteze noilor nevoi de igienă şi noilor restricţii alimentare şi de comportament. Îngrijirea aparatului în sine presupune cunoaşterea şi aplicarea unor tehnici specifice pe care medicul dumneavoastră stomatolog vi le poate explica în detaliu.

Servicii de educare a pacienţilor

Stăm la dispoziţia pacienţilor noştri cu opinii şi soluţii pertinente cu privire la corectarea obiceiurilor proaste care pot duce la dezvoltarea unor probleme de natură ortodontică şi sfaturi de igienă orală a pacientului cu probleme ortodontice.
Pentru mai multe informaţii cu privire la produsele noastre citiţi despre:

Încă nu există comentarii.