Încrustațiile din ceramică integrală, care mai este cunoscută și drept ceramică presată, sunt o opțiune ideală de restaurare a danturii. Sunt cele care redau cel mai bine aspectul natural al dintelui.

Este soluția la care medicii apelează pentru a reconstitui o parte a unui dinte, care a fost afectată de o carie. Cei care apelează la o lucrare din ceramică integrală se pot bucura de un zâmbet frumos, materialul din care este realizată fiind de foarte bună calitate.

Un alt avantaj al ceramicii integrale este acela că este biocompatibilă și nu produce alergii și nu vor exista reacții de respingere din partea organismului.

O astfel de încrustație din ceramică dentară nu este recomandată nici pentru dinții care au fost reconstituiți cu ajutorul unui pivot metalic, pentru că poate influența culoarea dintelui. Utilizarea unei astfel de încrustații presupune un procedeu minim de șlefuire a dintelui care urmează să beneficieze de încrustația dentară.

Pot fi realizate și coroane dentare din ceramică integrală

De asemenea, fiindcă nu este nevoie de realizarea unui suport metalic, acest tip de lucrare este ideală pentru dinții din față. Nu sunt recomandate pentru dinții molari, pentru că rezistența mecanică la torsiune nu este una de durată.

Acest tip de coroană dentară reproduce cu exactitate forma și culoarea dintelui natural, ceea ce înseamnă că nu vor exista probleme de estetică.

O astfel de coroană este translucidă, ceea ce înseamnă că dinții vor avea o culoare naturală.

Cu ajutorul tehnicii CAD – CAM (Computer Aided Design-Computer Aided Manufacturing), care le dă specialiștilor în tehnica dentară posibilitatea de a modela dantura cu ajutorul computerului, astfel încât o coroană să fie realizată cu mare precizie.

O astfel de încrustație poate fi realizată într-o singură ședință, ceea ce înseamnă că nu este nevoie de foarte multe vizite la medic.

Este nevoie ca, după montarea unei astfel de coroane ceramice, să respecți întocmai indicațiile medicului stomatolog și să ai grijă să respecți regulile de igienă orală.