Cheilita angulară


Cauze ale apariției afecțiunii

Există mai multe cauze ale cheilitei angulare, afecțiune destul de neplăcută din cauza simptomelor dureroase. Saliva excesivă care se poate acumula în colțurile buzelor, dar și vântul și temperaturile scăzute pot duce la apariția afecțiunii. Predispuși la afecțiune sunt și cei care au pielea sensibilă, cei care iau corticosteroizi sau antibiotice des, persoanele care au boli inflamatorii, precum boala Crohn, persoanele care suferă de Candida, persoanele cu diabet, cele care suferă de dermatită atopică , cei care au deficiențe de fier, zinc și de vitamina B3. O altă cauză a stomatitei angulare poate fi periajul dur al dinților.

Un grad ridicat de risc pentru apariția acestei afecțiuni îl au și cei care poartă aparat dentar și proteze dentare, mai ales în perioada în care trebuie să se acomodeze cu acestea.

Cum este diagnosticată cheilita angulară?

Deoarece cheilita angulară poate fi semnul unei infecții fungice sau bacteriene, trebuie să te adresezi medicului.

Tratamentul va fi stabilit în funcție de cauza care a dus la apariția afecțiunii. Poate fi vorba despre aplicarea de creme, dar și unguente cu antibiotic, medicamente antifungice. Administrarea de suplimente cu vitamine poate să fie, de asemenea, necesară.

În formele ușoare ale cheilitiei angulare, când nu are cauză virală sau bacteriană, această afecțiune se vindecă, de obicei, de la sine.