Bauturi energizante și dantura

Ținta predominantă de pe piața de bauturi energizante o constituie în primul rând tinerii și adolescenții. Chiar dacă acești consumatori s-ar descurca foarte bine cu sucuri naturale, ei cad în capcana de a consuma cantități excesive de băuturi energizante ca rezultat al campaniilor de marketing duse de aceste companii. Majoritatea consumatorilor sunt conștienți de riscurile asociate cu consumul de băuturi energizante, dar decid să le ignore.

Impactul consumului de băuturi energizante asupra dinților dumneavoastră

Consumarea de asemenea bauturi energizante e sinonimă cu aplicarea unei băi acide pe dinți. Nivelurile excesive de aciditate duc la eroziunea smalțului și, în final, la expunerea dentinei. În plus, acizii sunt mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor.

Dar dacă totuși beți astfel de băuturi…

  • Citiți eticheta cu atenție înainte de a face o alegere. Se pare că aceste produse au niveluri de aciditate diferite. Rețineți că băuturile pentru sportivi sunt mai puțin acide decât băuturile energizante.
  • Luați în calcul posibilitatea de a mesteca gumă fără zahăr pentru a declanșa salivația. Saliva ajută la remineralizarea dinților. Gumele și bomboanele pe bază de xilitol pot ajuta în mod semnificativ.
  • Clătiți-vă gura cu apă plată după consumul băuturilor pentru a vă readuce nivelul PH-ului din gură la normal.
  • Rezistați tentației de a vă spăla pe dinți imediat după ce terminați de băut. Frecarea acizilor pe suprafața dinților nu este o idee bună și poate cauza și mai multe probleme smalțului.

Programează-te rapid și tratează-te în siguranță la un specialist Ivory Dentfix București. Poți plăti în rate fără dobândă.

Alternative la băuturile energizante

Există multe băuturi care pot lua locul băuturilor energizante și majoritatea acestora sunt mai sănătoase dacă privim problema în ansamblu și încercăm să determinăm nivelurile de sănătate pe termen lung:

  • Sucurile naturale – cu toate că nu par să dea multă energie, sunt cea mai bună opțiune pe care o aveți. Încercați să alternați între o varietate și alta, dar nu uitați că aceste sucuri prezintă un nivel de aciditate pe care va trebui să îl gestionați.

Ceaiuri – acestea reprezintă o opțiune excelentă pentru că vă dau posibilitatea să

  • Alegeți dintre o mulțime de feluri (ceai verde și negru, roiboos, mentă etc.) care vă pot ridica nivelul de energie din corp.
  • Vin roșu – în afară de faptul că tinde să modifice culoarea dinților dumneavoastră, vinul roșu este o soluție bună.
  • Cafeaua – are un efect similar cu cel produs de vinul roșu, dar vă poate da energie fără implicarea taurinei sau a altor substanțe similare.

Vezi preturi pentru tratament si programeaza-te acum la un specialist Ivory Dentfix Bucuresti.