Ața dentară

Ața dentară este foarte importantă igienei orale, oricare ar fi obiceiurile dumneavoastră standard de igienă orală, pasta de dinți și periuța. Există zone interdentare pe care nu le puteți curăța eficient. Aceste zone sunt extrem de des locul formării cariilor: resturile de alimente fermentează și produc aciditate. Dacă nu sunt îndepărtate în timp util, rezultatul este previzibil.

Ața dentară este așadar o soluție extrem de importantă, care, folosită la sfârșitul periajului, crește eficacitatea întregului proces. Pentru a înțelege modurile cum trebuie combinat periajul cu folosirea aței dentare, citiți aici.

Pentru o igienizare profesională recomandată odată la 6 luni, programează-te rapid și tratează-te în siguranță la un specialist Ivory Dentfix București. Poți plăti în rate fără dobândă.

Beneficii

  • Folosirea regulată a aței dentare reduce riscul formării tartrului localizat la baza dinților și chiar sub gingii, fapt ce mărește perioada de viață a dintelui, reduce posibilitatea bolilor periodontale, și îmbunătățește confortul.
  • Folosirea unei ațe de dinți mentolate corectează gustul din gură și respirația.
  • Reduce posibilitatea ca alimentele acide să atace smalțul dinților.

În încercarea de a acoperi complet cererea pacienților din întreaga lume, companiile farmaceutice au dezvoltat o gamă destul de vastă de tipuri de ațe dentare. Le numim aici pe cele mai importante. Dacă aveți nelămuriri în privința acestei alegeri sau dacă condiția dumneavoastră dentară este specifică, întrebați medicul stomatolog care este alegerea cea mai bună.

Tipuri

  • Ață standard. De obicei e produsă din mătase, cu un strat foarte ușor de ceară și de grosime medie. Se potrivește în majoritatea cazurilor și este ața tipică pe care o puteți găsi în farmacii și supermarketuri.
  • Ață subțire cerată. Utilă în special pentru gingiile sensibile și pentru spațiile interdentare înguste. Nu forțați niciodată aceste spații. Lăsați ața să intre natural și opriți-vă înainte de a o bloca.
  • Ață de mătase necerată, groasă. Este de preferat pentru persoanele care au spațiile dintre dinți mari.
  • Ață cu efect de albire. Este tratată pentru a albi suprafețele pe care trece, dar efectele sunt neglijabile.
  • Ață cu arome. Poate fi din oricare din tipurile de mai sus și aduce un plus de confort în gură prin arome de tipul zmeură, mentă, fructe de pădure, etc.

Vezi aici  un clip demonstrativ pentru folosirea corectă a atei dentare.