Persoanele care purtau aparat dentar înainte erau destul de jenate de faptul că acesta este vizibil. Totuși, aparatele ortodontice sunt doar un tratament eficient, nicidecum un motiv de rușine. Din ce în ce mai multe persoane își dau seama de acest lucru și ajung la concluzia că aceste aparate pot fi tratate chiar ca un accesoriu simpatic. În acest articol vei afla de ce să alegi un astfel de aparat colorat, cum să îl alegi și care sunt câteva trucuri pentru a-ți maximiza estetica dinților în timpul și după purtarea aparatului dentar.

1. De ce să alegi un aparat dentar colorat

De ce aparate dentare colorate? Sunt un nou trend în ceea ce privește purtarea aparatelor dentare. Acum văzute ca un accesoriu, nu mai este nevoie să încerci să îl ascunzi cât mai mult. Din contră, folosește-l pentru a te putea pune într-o lumină pozitivă, pentru a te diferenția și pentru a-ți arăta firea jucăușă și curajoasă. Alegerea unui aparat dentar nu trebuie să fie dificilă. Poți să faci acest lucru la clinica noastră. Vezi oferta de aparate dentare pe site în funcție de nevoile tale.

Programează-te rapid și tratează-te în siguranță la un specialist ortodont Ivory București. Poți plăti în rate fără dobândă.









2. Cum să alegi din varietatea de culori pentru aparate dentare colorate?

Pe lângă aparatele dentare invizibile sau cele clasice, există varianta optării pentru aparate dentare colorate. Acesta este un mod de a te bucura de tratamentul ortodontic și, de ce nu, de a trece prin această perioadă de tratare cu zâmbetul pe buze. Există multe culori din care poți alege, cum ar fi aparatul dentar roșu, albastru, violet și așa mai departe. Aceste culori, totuși, nu trebuie să fie alese la întâmplare.

Poate te întrebi ce anume poate fi colorat la un aparat dentar. În funcție de model, culorile pot fi selectate pentru unele dintre elementele componente ale aparatului ortodontic. Pentru aparatele dentare fixe, se poate alege culoarea plăcuței de plastic, iar pentru cele fixe, culoarea elasticilor care țin arcul pe brackeți.

Idei pentru a alege culoarea aparatului dentar:

  • poți alege o culoare sau o combinație de culori preferate sau care pot avea o anumită simbolistică (de exemplu: culorile steagului țării);
  • poți ține cont de culoarea pielii și a părului (pentru persoanele cu piele sau păr de culoare închisă, se recomandă culorile auriu, turcoaz, albastru închis, albastru pastel, portocaliu, roz sau violet, iar pentru persoanele cu nuanțe deschise, sunt recomandate culorile roșu închis, purpuriu închis, albastru deschis și bronz);
  • dacă alegi culori închise, dinții pot părea mai albi;
  • poți să alegi culori ce se asortează cu ochii tăi.

Culori pe care nu ar trebui să le folosești pentru un aparat dentar:

  • negru – vor arăta precum cariile;
  • nuanțele foarte deschise sau albul vor face dinții să pară foarte galbeni;
  • maro și verde pot da senzația unor resturi de mâncare rămase în cavitatea bucală;
  • galbenul, deoarece arată precum pete pe suprafața dinților.

3. Ce trebuie să faci pentru a maximiza estetica aparatului dentar și a dinților

Pe lângă alegerea unui aparat dentar care să îți completeze frumos imaginea, este important să ai în vedere grija pentru igiena aparatului ortodontic. Aparatele dentare ce pot fi scoase din cavitatea bucală trebuie periate cu o perie de dinți ce are perii moi și cu o pastă de dinți cu fluor prin mișcări circulare.

Pentru curățarea spațiilor dificil accesibile, mai ales în cazul aparatelor dentare fixe, se folosește o perie specială, mică și circulară. Nu uita de clătirea cu apă de gură, dar și de folosirea aței dentare, chiar dacă poate părea puțin dificil. Aceste reguli sunt esențiale pentru menținerea unui aparat ortodontic curat și pentru prevenirea apariției cariilor. Aceste proceduri trebuie repetate după fiecare masă, fără excepție.

Pentru un aspect și mai plăcut al dinților, mai ales după tratamentul ortodontic, este recomandată o curățare profesională a dinților ce îndepărtează tartrul și toate petele aflate pe suprafața dentară. Poți opta, de asemenea, pentru o albire profesională a dinților, ce redă strălucirea și aspectul de perlă pentru un zâmbet minunat.

Acum că ai aflat câteva trucuri despre cum poți alege culoarea unui aparat dentar și cum poți să arăți bine purtând sau nu unul, nu uita să apelezi la acest tratament pentru a-ți corecta dantura și pentru a avea un zâmbet fermecător.