BLOG
Adezivul dentar
Adezivul dentar este un produs destinat fixării optime a protezei dentare cu scopul purtării acestei lucrări protetice în perfectă siguranța și la un nivel ridicat de confort pentru pacient. Adezivul dentar se recomandă în momentul în care proteza dentară devine mobilă ca urmare a micșorării gingiilor, fenomen favorizat de absența dinților naturali.
Urmează să beneficiați de o proteză dentară în următoarea perioadă sau deja aveți o astfel de lucrare protetică și plănuiți procurarea unui adeziv dentar pentru o mai bună fixare? În acest caz, iată câteva aspecte importante cu care ar trebui să fiți la curent înainte de prima utilizare a adezivului dentar:
- Adezivul dentar este disponibil sub formă de pastă sau de pudră. Ambele tipuri sunt foarte eficiente și asigură imobilizarea optimă a protezei. Adezivul dentar sub formă de pudră este însă mai ușor de îndepărtat, la curățare, decât cel sub formă de pastă. În cel din urmă caz, este vital ca produsul să nu fie aplicat într-o cantitate excesivă, situație în care mușcătura și confortul general pot fi afectate. În plus, excesul va trebui eliminat, iar curățarea adezivului întărit este dificilă.
- Evitați adezivul dentar care conține zinc. S-a demonstrat că utilizarea pe termen lung a produselor care conțin acest metal este dăunătoare sănătății. Acumularea de zinc în organism favorizează apariția tulburărilor de ordin neurologic, ce includ furnicături, amorțeli, dificultăți la mers și de menținere a echilibrului, dar și probleme de ordin sangvin. Alegeți întotdeauna un adeziv dentar pe a cărui cutie stă scris „Fără zinc” sau care nu are menționat acest metal în lista de ingrediente.
- Adezivul dentar se aplică astfel: proteza se igienizează eficient, cu ajutorul unei periuțe special concepute în acest sens și cu pastă de dinți, se clătește cu apă din abundență, se usucă, după care se aplică produsul, în cantitate mică (3-4 bobițe, de dimensiunea celor de piper), pe partea protezei care vine în contact cu gingia. Se introduce proteza dentară și se menține presiunea asupra gingiilor timp de câteva secunde. După câteva minute, veți putea bea lichide și consuma alimente.
- Dacă ați aplicat adeziv dentar în exces, surplusul trebuie eliminat imediat, înainte să se întărească, cu puțină apă caldă.
2 Comments
Comenteaza
08/04/2023 la 19:39
Care adeziv dentar este mai durabil care lipește mai bine placa dentara? Vă multumesc
29/05/2022 la 11:56
Intr-adevar, adezivul sub forma de pudra este mai usor de indepartat, dar multe persoane au o sensibilitate care nu le permite sa il foloseasca. Pasta este mai usor de aplicat si cred ca si aceasta se indeparteaza fara mari probleme.