BLOG
6 mituri despre îngrijirea danturii
Există tot felul de mituri care au apărut de-a lungul timpului în legătură cu îngrijirea danturii.
De la periajul dentar, până la mituri legate de detartraj sau de albirea dinților. Iată câteva dintre aceste mituri și adevărul din spatele lor:
Dacă mă spăl pe dinți de mai mult de două ori pe zi, risc ca smalțul dinților să fie afectat.
Probabil ai auzit persoane vorbind despre faptul că periajul dinților de mai multe ori pe zi poate să afecteze smalțul.
Periajul se face de cel puțin două ori pe zi, după mesele principale, însă îți poți curăța dinții ori de câte ori este nevoie. Vorbește cu medicul tău dentist pentru a alege o pastă de dinți potrivită. Asta pentru că, într-adevăr, dacă folosești paste de dinți pentru albire acestea pot afecta smalțul dinților.
Radiografiile dentare fac rău organismului.
Medicina evolueză continuu, ceea ce înseamnă că și radiologia dentară a evoluat și se folosesc proceduri care nu pun în pericol sănătatea. Astfel, doza de radiații care se emite în urma unei astfel de proceduri nu este dăunătoare. Însă este important de știut că femeilor însărcinate le sunt contraindicate aceste proceduri.
Detrartrajul este recomandat doar o singură dată pe an.
Medicii stomatologi spun că este indicat să faci detartraj de două ori pe an. De aceea este important să mergi la dentist la un control periodic la fiecare șase luni, pentru că doctorul este cel care va decide dacă ai sau nu nevoie de detartraj. De exemplu, dacă ai o dantură înghesuită sau faci parte din rândul celor care au predispoziție pentru acumularea de tartru pe dinți stomatologul ar putea să îți recomande detartraj la interval mai dese de timp.
Adulții nu au de ce să mai poarte aparat dentar.
Aparatele dentare pot fi purtate nu doar în adolescență, ci și de către persoane care au 30, 40 de ani, chiar și peste. Aspectul danturii poate fi considerabil îmbunătățit, mai ales că în prezent există mai multe tratamente ortodontice disponibile.
Cu cât îți periezi mai intens dinții, cu atât este mai bine pentru dantură.
Nu trebuie ca perajul dinților să fie unul intens, ci de durată. Astfel, trebuie să îți periezi dinții cel puțin două minute, pentru a îndepărta toate bacteriile. Există multe varante de periuțe de dinți, iar cea mai bună opțiune o reprezinta periutele cu peri moi. Periajul trebuie să fie de lungă durată.
Nu am avut carii în copilărie, nu voi avea nici când sunt adult.
Cariile pot apărea din cauza unor schimbări în stilul de viață, precum alimentația, unele medicamente sau din cauza sindromului de gură uscată. Așadar, nu trebuie să ne bazăm pe faptul că vom avea dinți sănătoși toată viața.
Comenteaza