0 0
Conține filme explicative

BLOG

Irigatorul dentar

2019-01-23T13:05:42+03:0023 ianuarie 2019|Categorii: Educație pacienți|

În cele mai multe cazuri nu ne gândim la sănătatea dinților noștri până în momentul în care apare disconfortul sau durerea. Din păcate, cei mai mulți oameni nu sunt conștienți de importanța sănătății dentare și de îngrijirea adecvată a dinților, neglijând igiena dentară.

Primul pas pentru a avea grijă de sănătatea dinților și a gingiilor este o igienă dentară corectă. Dinții trebuie spălați de cel puțin două ori pe zi, cu o pastă adecvata fiecărei persoane, în funcție de necesități. Pentru îndepărtarea resturilor alimentare dintre dinți se va folosi ața dentară, iar la final trebuie să ne clătim cu apa de gură.

Restaurări fixe imediate pe implanturi pentru reconstrucție arcade întregi

Vezi oferta

Cu toate acestea, o curățare ideală nu se face numai prin periaj. Prin urmare, dispozitive precum irigatorul dentar au devenit tot mai populare. Află ce este irigatorul dentar si cum te ajută să ai dinți perfecți.

Ce este un irigator dentar?

Irigatorul dentar este o mașină mică asemănătoare în dimensiune și formă cu o periuță de dinți electrică. Modul de utilizare al irigatorului dentar este similar cu cel folosit de medici în cabinetele stomatologice. Irigatorul dentar facilitează curățarea celor mai greu accesibile zone ale gurii, cum ar fi măselele de minte.

Irigatorul dentar funcționează cu apă sub presiune. Jetul acesteia îndepărtează impuritățile din zonele greu accesibile, unde periuța de dinți nu poate ajunge.

Utilizarea irigatorului dentar este foarte simplă, iar beneficiile pot fi observate rapid. Cele mai importante dintre acestea fiind o respirație proaspătă și senzația de prospețime.

Irigatorul dentar poate fi achiziționat din farmacii sau supermarketuri și vine într-o mulțime de modele, fiind comercializat de multe mărci, asemeni periuțelor de dinți. În plus, există și irigatoare portabile, destinate persoanelor foarte ocupate sau celor care călătoresc foarte mult.

Alegerea modelului potrivit depinde de preferințele fiecărei persoane, dar și de motivul utilizării acestuia: dacă utilizarea este un preventivă sau dacă pacientul îl folosește la recomandarea stomatologului în urma unei inflamații sau infecții orale de care deja suferă.

Cum se folosește irigatorul dentar

Irigatorul dentar trebuie folosit zilnic pentru o curățare orală perfectă. Este indicat ca irigatorul să fie folosit seara, după periajul dinților, timp de aproximativ două minute. Acesta poate fi folosit pentru întreaga dentiție, dar în special pentru zonele greu accesibile precum zona în care se regăsesc măselele de minte. Pentru a beneficia de toate avantajele sale, este important să utilizezi irigatorul bine concentrându-vă cu jetul de apă sub presiune atât asupra dinților cât și a gingiilor.

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonare  
Notifică-mă pentru
ChatbotPollForm-DoNotDelete