0 0
Conține filme explicative

BLOG

Abcesul dentar

2018-12-13T13:16:57+03:004 ianuarie 2019|Categorii: Educație pacienți|

Abcesul dentar este una dintre cele mai frecvente probleme stomatologice. Acesta este totodată și un avertisment serios că trebuie sa acorzi o atenție deosebită igienei orale.

Cu siguranță ai auzit despre abcesul dentar de la o rudă, un prieten sau o cunoștință ori ai trecut chiar tu printr-o asemenea experiență. Abcesul este una dintre cele mai frecvente și dureroase probleme orale.

-1000 Euro voucher accelerare pentru reconstrucție arcade complete pe 4 sau 6 implanturi

Vezi oferta

Abcesul dentar este o acumulare de puroi sau de material infectat care se produce aproape de un dinte sau de rădăcina acestuia. Principala cauza a apariției unui abces dentar sunt cariile. Puroiul se produce în interiorul gingiei, sub forma de punga și provoacă umflarea zonei respective și dureri insuportabile.

Cauzele apariției abcesului dentar

Originea infecției bacteriene care conduce la o abcesul dentar poate diferi de la o persoană la alta. Principalele cauzele includ: necroza ( moartea țesutului din interiorul rădăcinilor dinților ), o carie profundă (nerv și vase); un traumatism care lezează țesutul din interiorul rădăcinii dintelui (nerv și vase); sau o patologie infecțioasă din țesutul ce înconjoară dintele, cum ar fi boala parodontală.

Abcesul dentar mai poate apărea în urma unei igiene orale precare, a leziunilor mucoasei orale sau în urma unei extracții recente în care nu s-au respectat condițiile de asepsie.

Simptomele abcesului dentar

Primul simptom care trebuie sa te trimită de urgență la medic este durerea. Aceasta este urmata de o stare generala proasta, febră și chiar dificultăți de respirație. Iată care sunt cele mai comune simptome ce apar în urma abcesului dentar.

Durere – Acesta este unul dintre cele mai evidente semne de apariție a abcesului dentar. Pacienții simt disconfortul începând de la momentul mestecării. Mai târziu, durerea poate, de asemenea, radia în gât sau ureche, fiind capabilă să devină continuă, ascuțită sau pulsantă.

Inflamație – De cele mai multe ori, în cazul abcesului dentar, o parte a feței se inflamează, umflătura fiind evidentă cu ochiul liber.

Respirație neplăcută – Abcesului dentar poate da un gust neplăcut în gură și halitoză (respirație urât mirositoare).

Sensibilitate dentară – În cele din urmă, abcesul dentar mărește sensibilitatea dinților învecinați care produc disconfort la consumul de alimente foarte reci sau foarte calde.

Febră – De cele mai multe ori abcesul dentar este însoțit de febră și o stare generală de rău.

Tratarea abcesului dentar

Pentru tratarea abceselor dentare, medicul va recomanda în primul rând un tratament medicamentos, format din antibiotice și antiinflamatoare. Antibioticele au rolul de a lupta cu infecția în timp ce antiinflamatoarele reduc febra și durerea.

După tratarea infecției se va efectua o radiografie dentară pentru a depista eventualele carii sau alte probleme care ar fi putut provoca abcesul (parodontită, traumatisme, etc).

În cazul în care dintele poate fi salvat se va elimina partea vătămată și se va pune o plombă. Dacă dintele nu poate fi salvat se va efectua o extracție urmată de un implant dentar pentru înlocuirea dintelui lipsă.

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonare  
Notifică-mă pentru
ChatbotPollForm-DoNotDelete