BLOG

Implanturile dentare – reacții adverse

2018-11-08T13:39:21+03:0030 noiembrie 2018|Categorii: Educație pacienți|

Dacă trebuie să-ți pui un implant dentar și ai îndoieli cu privire la posibile lor complicații, își vom prezenta cele mai frecvente situații care pot apărea, pentru că da, există și efecte adverse în cazul acestora, chiar dacă sunt foarte rare.

Implanturile dentare sunt unele dintre cele mai populare soluții de înlocuire a unui dinte ce nu mai poate fi salvat cu unul nou în stare perfectă. Deși foarte multe persoane apelează la acest procedeu, există câteva cazuri în care pot apărea reacții alergice sau alte efecte secundare, unele chiar grave. Este important să știi care sunt acestea și cum se manifestă pentru a evita probleme mult mai grave.

Probleme frecvente ce pot apărea în urma uni implant dentar

În primul rând, este important de menționat că 95% din cazurile de implantologie dentară au succes. Prin urmare, când vorbim despre „complicații”, ne referim la situații care au loc în cazuri extrem de rare.

Este important ca fiecare persoană să cunoască posibilele probleme care pot apărea după efectuarea unui implant dentar.

Reacții postoperatorii normale

După un implant dentar, în cazul multor persoane pot apărea probleme ușoare ce pot fi tratate fără probleme. Printre acestea se numără: durere în zona gingiei și inflamația vaselor de sânge. Acestea sunt problemele care apar cel mai frecvent în rândul persoanelor cu implanturi dentare.

Complicații post-operatorii:

Respingerea implantului

Cu toate acestea, există și complicații mai grave, deși, afectează doar 5% dintre pacienți nu trebuie ignorate. Cea mai comună este respingerea implantului. Adică corpul nu acceptă această piesă nouă și o vede ca pe un corp străin împotriva căruia trebuie să lupte. În aceste cazuri implantul dentar este eliminat și se vor căuta alte soluții de înfrumusețare a danturii.

Reacții alergice

Este important să știi că implanturile sunt fabricate din titan. Acest material este biocompatibil cu organismul uman și, prin urmare, nu există riscul apariției unei alergii. Dacă în mod excepțional sunt probleme acestea ar trebui identificate de către medicul specialist.

Slăbirea și pierderea structurii osoase

O altă problemă ce poate apărea constă în faptul că implanturile dentare fac osul care susține și sprijină implanturile și dinții să slăbească atunci când este afectat de boala parodontală. Din acest motiv, înainte de efectua un implant, medicul stomatolog trebuie sa efectueze un control minuțios.

Ruptura implantului

De asemenea, este posibil ca implantul să se deterioreze sau sa se rupă în timp. Această situație este foarte rară, deoarece materialul din care acestea sunt fabricate este foarte rezistent. Cu toate acestea, în timp, se poate întâmpla ca metalul să se îndoaie și să se rupă. În aceste cazuri, va fi suficient să înlocuiești implantul cu unul nou.

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonare  
Notifică-mă pentru
-1000 Euro pe arcadă
dinți ficși în aceeași zi
CITEȘTE OFERTA
Programul de accelerare se aplică numai pentru implanturile dentare TRI SWISS începând cu 25 martie 2019
close-link

Programează-te ACUM

Restaurări complete în timp record!
IVORY propune implanturile elvețiene TRI garantate pe viață
Află mai multe
Închide
ChatbotPollForm-DoNotDelete