BLOG

4 sfaturi pentru dinți albi și sănătoși

2018-11-08T13:37:32+00:0027 noiembrie 2018|Categorii: Educație pacienți|

În timp dinții își pierd albul natural. Aceștia încep să se îngălbenească și devin din ce în ce mai închiși la culoare. Îngălbenirea dinților este favorizată în special de obiceiurile de zi cu zi, dar și de înaintarea în vârstă. Iată care sunt obiceiurile nocive care duc la îngălbenirea dinților și ce trebuie să faci pentru a preveni îngălbenirea acestora.

Alimentația

Unele alimente pot duce la pătarea dinților și pot deteriora smalțul acestora.

Băuturi precum cafeaua, ceaiul sau vinul roșu, dar și fructe ca afinele, murele sau struguri conțin pigmenți care duc la pătarea dinților și în timp la îngălbenirea acestora. Mai mult, alimentele acide precum citricele sau otetul, dar și băuturile carbogazoase (suc, bere, apă) consumate des ataca smaltul dinților, deteriorând stratul protector.

În plus, consumul de zahăr duce la pătarea dinților, distrugerea smalțului și la apariția cariilor dentare.

Fumatul

Tutunul este primul factor de risc pentru îngălbenirea dinților. Fumătorii inhalează substanțe toxice care, în timp, duc la îngălbenirea dinților. De asemenea, aceste substanțe toxice atacă dinții si gingiile favorizând apariția anumitor boli dentare precum: gingivita, parodontita sau chiar cancerul.

Tratamentele medicamentoase

Unele medicamente favorizează apariția petelor dentare și duc la slăbirea stratului protector, lăsând dinții vulnerabili în fața bacteriilor. Printre acestea se numară: tetraciclina, doxiciclina, clorhexidina, minociclina, dar și unele antihistaminice pot duce la apariția petelor dentare. În unele cazuri acestea pot fi tranzitorii iar în altele sunt permanente.

Înainte de a lua pastile citește cu atenție prospectul medicamentului. Dacă acesta favorizează îngălbenirea dinților cere sfatul medicului curant sau al unui stomatolog cu privire la alte tratamente medicamentoase ce nu afectează dinții sau pentru metode de protecție a smalțului dentar pe durata tratamentului.

Igiena orală deficitară

Igienă orală este esențială pentru a avea dinți și gingii sănătoase. Igiena orală precară duce la îngălbenirea dinților, la apariția cariilor, dar și a bolilor dentare. Este foarte important ca după fiecare masă să te speli foarte bine pe dinți. Folosește apoi ață dentară pentru a înlătura resturile alimentare dintre dinți. La final clăteste-ți gura cu apă de gură, însă ai grijă să alegi una fără alcool.

În plus, este foarte important să schimbi schimbi periuța de dinți sau capul acesteia (dacă folosești o periuță de dinți electrică), la fiecare trei luni. Bacteriile se acumulează rapid în periuțele de dinți, iar daca acestea nu sunt schimbate se înmulțesc peste măsură, afectându-ți dinții și gingiile.

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonare  
Notifică-mă pentru
Orar special (închis sau program redus)
Ajunul Craciunului
24/12/2018
Crăciun:
25/12/2018 - 26/12/2018
Anul nou:
31/12/2018 - 02/01/2019


program redus:
27/12/2018
10:00 - 14:00
program redus:
28/12/2018
10:00 - 14:00
close-link

Programează-te ACUM

ChatbotPollForm-DoNotDelete
ORAR
2018