BLOG

Adevărul despre postrungă

2018-09-13T08:55:52+02:0013 septembrie 2018|Categorii: Educație pacienți|

Cauzele apariției

Nu există o singură cauză de apariție a afecțiunii, însă există mai mulți factori ce contribuie la formarea sa; la unii oameni, postrunga este corelată cu mărimea dinților și a maxilarului, spațiile formându-se atunci când dinții sunt prea mici pentru maxilar, motiv pentru care dinții cresc cu spații între ei. Având în vedere că dimensiunea dinților și a maxilarului sunt determinate genetic, postrunga se poate moșteni.

Pacientul poate să fie afectat de postrungă și dacă este o creștere excesivă de țesut între linia gingivală și dinții frontali superiori, cauzând apariția unui spatiu între dinți.

Anumite obiceiuri nesănătoase pot conduce la apariția afecțiunii, cum este suptul degetului la copii mici, care poate să cauzeze postrunga deoarece pune presiune pe dinții frontali și îi face să se distanțeze.

În cazul copiilor mai mari și al adulților, postrunga poate să apară ca rezultat al reflexelor incorecte de deglutiție, când în loc ca limba să fie poziționată pe cerul gurii, ea împinge în dinții superiori frontali. Deși ar putea părea un reflex inofensiv, o presiune mare și frecventă poate cauza separarea dinților frontali și poate da naștere spațiului dintre ei.

Postrunga se poate dezvolta și în urma unor afecțiuni gingivale; în acest caz, inflamația deteriorează gingiile și țesutul care susține dinții, ceea ce duce la pierderea dinților, dar și la apariția spațiului între dinți. Unele din simptomele afecțiunilor gingivale include gingii inflamate și roșii, sângerări gingivale, dinți slăbiți, care se mișcă.

Tratamentul pentru postrungă

Tratamentul pentru postrungă poate fi necesar sau nu, în funcție de fiecare caz în parte; pentru unii oamenii postrunga poate fi doar o problemă de ordin estetic, fără să indice alte afecțiuni, cum ar fi cele gingivale. Cel mai obișnuit tratament implică folosirea aparatelor dentare care să pună presiune pe dinți și să îi grupeze împreună, închizând spațiul creat de postrungă.
Atunci când pacientul nu dorește să poarte un aparat dentar pentru o perioadă mai lungă de timp, medicul stomatolog poate folosi proceduri cosmetice prin care să umple spațiul dintre dinți, creat de postrungă.

În situațiile în care țesutul gingival dintre dinții frontali superiori este supraextins și cauzează postrunga, este posibil să fie nevoie de intervenție chirurgicală de înlăturare a acestuia pentru a corecta postrunga.

Atunci când pacientul este diagnosticat și cu afecțiuni gingivale, medicul stomatolog va prescrie un plan de tratament al infecției înainte de a remedia spațiul creat de postrungă; astfel de tratamente includ înlăturarea plăcii bacteriene întărite (tartrul dentar) de pe linia gingivală, eliminând bacteriile ce cauzează infecția și inflamația gingiilor, dar și regenerare pe cale chirurgicală a osului și țesuturilor afectate.

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonare  
Notifică-mă pentru

Programează-te ACUM

Restaurări complete în timp record!
IVORY propune implanturile elvețiene TRI garantate pe viață
Află mai multe
Închide
ChatbotPollForm-DoNotDelete