BLOG

Periuța de dinți electrică sau clasică

2018-07-24T09:23:00+00:0024 iulie 2018|Categorii: Educație pacienți|

Importanța unei bune igiene orale nu poate fi subestimată de nimeni și asta nu doar datorită sănătății dentare, ci și a stării tale de bine, în general. De altfel, afecțiunile gingivale reprezintă un factor de risc în dezvoltarea unor afecțiuni serioase, cum sunt cele cardiace sau diabetul.

De la o vârstă fragedă, suntem învățați că, dacă ne spălăm pe dinți zilnic, atunci gingiile și dinții noștri își vor păstra sănătatea, însă ce tip de periuță de dinți alegem?

Acum aproape 100 de ani, atunci când primele periuțe cu peri de nailon au fost inventate, nu existau prea multe opțiuni pentru a alege, acum însă situația este diferită; majoritatea magazinelor și farmaciilor oferă o gamă foarte variată de periuțe de dinți, incluzând atât varietăți clasice, cât și electrice.

Iată de ce trebuie să ții cont atunci când alegi periuța de dinți

Indiferent dacă este clasică sau nu, există cateva caracteristici ale periutei de dinți pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când faci alegerea:

Dimensiunea

Cea mai bună periuță de dinți pentru tine este cea care îți oferă un acces facil la întreaga suprafață a dinților tăi, astfel încât să o poți manevra pentru a curăța și zonele greu accesibile și trebuie să aibă un mâner pe care să îl ții în mână fără niciun disconfort.

Tipul de peri

Indiferent că este o periuță clasică sau electrică, vei avea de ales între peri cu duritate medie, fermă sau moi. Medicii dentiști spun că periuța de dinți cu peri moi este alegerea cea mai sigură; în funcție de cât de rezistenți sunt dinții și cât de viguros se execută periajul, o periuță cu peri mai tari ar putea să cauzeze smalțului și gingiilor. Ca să te asiguri că periajul este unul protectiv și sănătos, alege o periuță de dinți cu peri cu vârfuri rotunjite.

Periuța de dinți: clasică sau electrică?

Atât timp cât îți periezi dinții regulat, folosind tehnica corectă de periaj, ar trebui să poți reduce apariția plăcii bacteriene și să îți menții gingiile sănătoase, indiferent dacă folosești o periuță clasică sau electrică, însă iată câteva lucruri pe care să le ai în vedere atunci când alegi între periuța clasică și cea electrică.

Costul

Deși există și periuțe de dinți electrice cu prețuri mai accesibile, în general o periuță de dinți este mult mai costisitoare decât una clasică și, în afară de cheltuiala de achiziție, va trebui să înlocuiești capul acesteia cu rezerve la fel de des cum înlocuiesti periuța de dinți clasică; desigur, dacă o periuța de dinți electrică îți asigură o mai bună igienă orală, atunci vei reduce costurile generate de vizitele dese la medicul stomatolog.

Cât de mult îți place

Până la urmă, cea mai bună periuță de dinti pentru tine va fi cea pe care o folosești cu cea mai mare plăcere și deci, minim 2 minute recomandate pentru fiecare folosire. Unora nu le place senzația de vibrația periuței de dinți, altora li se va părea mai ușor să curețe suprafața dinților folosind o periuță de dinți electrică, în special în cazul celor care suferă de artrite și au o mobilitate mai redusă. Anumite periuțe electrice au încorporate un cronometru pentru a te ajuta să îți periezi dinții suficient de mult timp încât periajul să fie și eficient.

Eficacitatea

Numeroase studii științifice s-au axat pe eficacitatea mai sporită a periuței de dinți electrice în îndepărtarea plăcii bacteriene și în prevenirea sau tratarea afecțiunilor gingivale. Rezumatul descoperirilor făcute în cadrul a mai mult de 30 de astfel de studii arată că nu există o diferență de eficacitate între periuța clasică și cea electrică, însă se pare că o periuță de dinți electrică cu peri rotunzi rotativi este mai eficientă decât una clasică.

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonare  
Notifică-mă pentru

Programează-te ACUM

2019 vine cu implanturi moderne!
IVORY propune implanturile elvețiene TRI garantate pe viață
Află mai multe
Închide
Lansare în București IVORY Victoriei: 1+1 CADOU la igienizare si -20% la implanturi
Detalii
close-image
ChatbotPollForm-DoNotDelete