BLOG

Pericolele albirii dinților acasă

2018-10-31T13:44:47+00:0020 iulie 2018|Categorii: Educație pacienți|

Chiar dacă pare simplu și rapid, albirea dinților acasă cu remedii găsite pe internet presupune pericole mari. Pasta de dinți care albește dinții este cea mai populară varietate dintre toate pastele de dinții existente în comerț, însă atunci când vine vorba despre albirea dinților acasă, să încerci să faci asta ar putea fi periculos. Iată câteva din efectele secundare pe care albirea dinților acasă ar putea să le prezinte:

Folosirea exagerată

Tot mai multe probleme rezultate în urma albirii dinților acasă sunt semnalate medicilor stomatologi și asta pentru că cel mai important pericol îl reprezintă folosirea exagerată a produselor chimice în încercarea de a obține un zâmbet strălucitor și alb.

Sensibilitatea dinților

Studiile arată că mai mult de jumătate din cei care au folosit geluri de albire a dinților acasă, achiziționate fără prescripție medicală au suferit de o sensibilitate a dinților după procesul de albire și o parte dintre aceștia au acuzat dureri severe de gingii.

Iritarea gingiilor

Un alt efect advers al albirii dinților acasă este albirea neuniformă a acestora, distrugerea smalțului și iritarea gingiilor. Dacă compușii chimici existenți în produsul de albire reușesc să se infiltreze în cariile neplombate sau în dinții fisurați, de a căror existență utilizatorul nu este conștient, vătămarea și durerea produsă pot duce la o obturație de canal. În general, vătămarea cauzată dinților de astfel de produse de albire utilizate acasă dispare în timp dacă întrerupi utilizarea, dar vătămarea produsă la nivelul cariilor dentare rămâne.

Problemele cele mai grave apar însă atunci când se continuă folosirea lor pe termen îndelungat; principalul motiv pentru care nu se întrerupe folosirea metodelor de albire acasă ar putea fi faptul că, după o albire, dinții nu vor rămâne albi pentru mult timp și își schimbă culoarea după o anumită perioadă de timp, în special în rândul celor care consumă cafea, vin sau sunt fumători, aceste substanțe pătând cu ușurință dantura.

Alternative sigure

Indiferent dacă plănuiești să îți albești dinții acasă sau să mergi la dentist pentru asta, este indicat să te consulți cu medicul tău stomatolog înainte, pentru că atunci când vine vorba despre albirea dinților s-ar putea să vrei să ai în vedere mai degrabă o albire profesională, decât opțiunile disponibile pentru a o face acasă.

Medicul tău stomatolog va putea să aplice cele mai sigure și mai noi proceduri de albire, care vor avea rezultate de mai bune decât orice ai putea face tu acasă. Experiența și cunoștințele dentistului atunci când este vorba despre albirea profesională a dinților îți vor asigura sănătatea dentară și gingivală și îți vor oferi un zâmbet alb și strălucitor o perioadă mai îndelungată de timp.

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonare  
Notifică-mă pentru

Programează-te ACUM

Restaurări complete în timp record!
IVORY propune implanturile elvețiene TRI garantate pe viață
Află mai multe
Închide
Lansare în București IVORY Victoriei: 1+1 CADOU la igienizare si -20% la implanturi
Detalii
close-image
ChatbotPollForm-DoNotDelete