BLOG

Cum îți periezi corect dinții

2018-07-27T09:09:38+00:0027 iulie 2018|Categorii: Educație pacienți|

Sănătatea cavității bucale, a gingiilor și a dinților este influențată de periajul corect al dinților; știm din copilărie că este indicat să periem dinții de trei ori pe zi, după mesele principale, însă nu doar frecvența este importantă atunci când vorbim despre periajul dinților.

Iată ce trebuie să știi despre cum să îți periezi corect dinții, pentru a evita afecțiuni neplăcute și a avea un zâmbet sănătos:

Tehnica de periaj

Un periaj corect al dinților trebuie să dureze minim 2 minute, așa că folosește un cronometru dacă este nevoie; folosește mișcări scurte ale încheieturii mâinii, ușoare, periază cu atenție linia gingivală, precum și zona din jurul plombelor și a altor lucrări dentare și asigură-te că periezi și zonele greu accesibile.

Curăță fiecare secțiune după cum urmează:

Curăță suprafațele exterioare și interioare ale dinților de sus, apoi a celor de jos, înclinând periuța la un unghi de 45 de grade, folosind mișcări de “du-te-vino” și miscări circulare, de la gingie spre dinte.
Curăță limba ușor, din spate spre față, pentru a înlătura bacteriile și a reîmprospăta respirația.

Tipul de perie folosit

Dentiștii recomandă folosirea unei periuțe de dinți cu peri de duritate medie, adecvată ca marime gurii tale; perii prea tari și periajul brutal pot deteriora smalțul dinților și pot provoca leziuni gingivale. Periuța de dinți electrică este o foarte bună opțiune pentru cei ce au o mobilitate redusă a încheieturii mâinilor, eficiența periajului fiind influențată de tehnica folosită.

Periuța de dinti trebuie înlocuită la fiecare 3 luni sau de fiecare dată când apar semne de uzură. De asemenea, este recomandată înlocuirea periuței de dinți după o răceala, deoarece perii pot colecta germeni care te pot reîmbolnăvi.

Pasta de dinți

Este important să folosesti o pastă de dinți adecvată pentru problemele și afecțiunile dinților tăi, o gamă largă fiind disponibilă în comerț, destinată albirii dinților, împotriva formării tartrului, pentru dinți sensibili, pentru prevenirea cariilor. Cel mai important criteriu atunci când alegi pasta de dinți ar trebui să fie cantitatea de fluor conținută, deoarece fluorul este cel care ajuta la reminalizarea dinților și la prevenirea cariilor. Cantitatea de pasta de dinți folosită trebuie să fie de mărimea unui bob de năut, o cantitate mai mare de pastă de dinți nu înseamnă o igienă mai bună a cavității bucale.

Ața dentară

Ața dentară se folosește după periajul dinților, ajutând la îndepărtarea resturilor de mâncare și la îndepărtarea bacteriilor dintre gingie și dinte, ea îndepărtând o mare parte din placa bacteriană; se recomandă folosirea aței dentare o dată pe zi.

Apa de gură

Apa de gura nu are rolul de a înlocui un periaj corect și temeinic al dinților, însă ajută la igienizarea locurilor greu accesibile și previne halitoza; ea trebuie folosită întotdeauna după periajul dinților.

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonare  
Notifică-mă pentru

Programează-te ACUM

Restaurări complete în timp record!
IVORY propune implanturile elvețiene TRI garantate pe viață
Află mai multe
Închide
Lansare în București IVORY Victoriei: 1+1 CADOU la igienizare si -20% la implanturi
Detalii
close-image
ChatbotPollForm-DoNotDelete