Ce riscuri comportă implanturile dentare?

2018-07-10T09:00:31+00:0010 iulie 2018|Categorii: Educație pacienți|

Riscurile implanturilor

Organismul uman poate reacționa diferit de la pacient la pacient, iar în cel mai rău caz, se poate produce o degradare a substanței osoase în jurul implantului. În multe cazuri, acest proces, cunoscut sub numele de periimplantită, este descoperit prin examinarea cu raze X sau prin examinarea clinică la mult timp după introducerea rădăcinii dentare artificiale.

Cauzele peri-implantitei

Timp de mulți ani, opinia dominantă a fost că infecțiile bacteriene primare au fost responsabile de periimplantită. Aceste infecții sunt cauzate de depozite bacteriene (biofilme), care sunt depuse pe suprafețele implantului.
Cu toate acestea, cele mai recente descoperiri ale unui grup de experți de la Centrele Europene de Implantologie Dentară indică alte cauze: peri-implantita apare din interacțiunea unor factori foarte diferiți. Pe lângă situația imună individuală a pacientului, trebuie luate în considerare condițiile locale, cum ar fi sănătatea oaselelor și gingiilor dar și calitatea implantării în sine.

Dacă un implant dentar este încărcat puternic în faza de vindecare, succesul tratamentului rămâne sub semnul întrebării.

Cum reduci riscul implanturilor dentare

Pentru a minimiza riscurile implanturilor dentare, un diagnostic aprofundat în perioada de pregătire a tratamentului este deosebit de important. În acest mod, implantologul poate evalua bine riscurile și, dacă este necesar, poate planifica anumite măsuri, cum ar fi tratamentul parodontitei sau augmentarea oaselor.

Pentru implantare, trebuie să contactați un dentist de încredere. Importante sunt anii de experiență și metodele de diagnosticare moderne. Pentru a planifica detaliat procedura dentară, medicul dentist ar trebui să aibă o tomografie digitală de volum.

Aceasta permite pregătirea și planificarea precisă a procedurii, astfel încât să se evite deteriorarea nervilor și a vaselor de sânge.

În ciuda riscului implantului dentar, să nu uităm ce beneficii oferă implanturile dentare. Acestea sunt soluția cea mai eficientă pentru a înlocui dinții pierduți. Pierderea osoasă sau încărcarea incorectă a maxilarului sunt prevenite, expresiile faciale sunt reținute și confortul este asigurat. În plus, ele îndeplinesc un grad ridicat de estetică și oferă pacienților o calitate ridicată a vieții.

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonare  
Notifică-mă pentru

Programează-te ACUM

ChatbotPollForm-DoNotDelete