Otrava și elixirul pentru dinți

2018-06-11T10:47:21+00:0012 iunie 2018|Categorii: Educație pacienți|

Otrăvuri

Gustările dulci

Zahărul și amidonul din alimentele dulci sunt transformate în acid prin intermediul bacteriilor din gură. Acest acid poate ataca smalțul în doar 20 de minute – mai cu seamă dacă urșii gummi sau chipsurile de cartofi se blochează între dinți.

Vinul roșu

Vinul roșu conține molecule cromogenice și tanini. Acestea sunt responsabile pentru culoarea sa puternică – dar pot, de asemenea, să decoloreze dinții. Vinul alb nu conține aceste substanțe, dar acidul din ambele vinuri – roșu și alb – dăunează smalțului în aceeași măsură.

Obișnuiți să deschideți cu dinții ambalajele sau sticlele?

Dacă deschideți cu dinții sticlele sau ambalajele din plastic, acestea se pot sparge. Chiar și mușcătura creioanelor sau cuburile de gheață pot deteriora dinții.

Piercing-uri

Fie că este vorba despre limbă, buze sau bărbie – metalul piercingului din gură afectează atât dinții, cât și gingiile. În cel mai rău caz, rezultatul este pierderea dinților. În plus, corpurile străine din gură sunt “raiul” bacteriilor și cresc riscul de infecție.

Sucul de fructe

Sucurile de fructe sunt pline de vitamine, antioxidanți și, din păcate, de zahăr. Chiar și presupusele băuturi sportive sănătoase au adesea un conținut ridicat de zahăr.

Cafeaua și fumatul

Toată lumea știe că țigările și cafeaua determină decolorarea dinților. Dar produsele din tutun pot aduce mult mai multe daune: fumătorii au un risc mai mare de gingivită. Rezultatul: pierderea dinților. În plus, tutunul poate provoca cancer oral, la nivelul buzelor și al limbii.

Tulburări ale alimentației

Un comportament alimentar deranjat afectează întregul corp, inclusiv dinții. Cei afectați de tulburări de alimentație sunt cei care mănancă mult. Acest aport alimentar excesiv și nediscriminatoriu poate dăuna grav dinților. Tulburările de alimentație, cum ar fi bulimia, au de asemenea un efect negativ asupra sănătății dentare: vărsăturile conțin acizi puternici, care atacă smalțul.

Elixire

Ce ar trebui să mâncăm?

Ficat și brânză, alimente care conțin în special vitaminele A, D, K2 și E liposolubile.

Vitamina A este boosterul celular printre vitamine. Important pentru piele și mucoase, dar și pentru producerea de salivă. Ficatul, peștele, untul, ouăle și brânza sunt bogate în vitamina A.

Vitamina D este așa-numita vitamină osoasă, întărește oasele și dinții. În cel mai bun caz, puteți merge pentru o doză de vitamina D la soare, deoarece vitamina este formată cu ajutorul luminii UV în piele. Cu toate acestea, ouăle, heringul sau un escalope de carne de vită conțin, de asemenea, vitamina D (a se consuma o dată pe zi pentru a ajunge la nivelul necesar recomandat). Suplimentele cu vitamina D pot ajuta când soarele nu strălucește.

Vitamina K2 este un supliment necesar pentru calciu, de care avem nevoie pentru dinți puternici. Acesta este conținut în brânza moale și unt, precum și ficat.

Vitamina E acționează ca un antioxidant și astfel ca un ajutor pentru stabilizarea sistemului nostru imunitar dentar. Este conținută în uleiuri vegetale, cum ar fi ulei de germeni de grâu și ulei de floarea-soarelui, dar și în spanac și brocoli.

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonare  
Notifică-mă pentru

Programează-te ACUM

ChatbotPollForm-DoNotDelete