Tipuri de fațete dentare – avantaje și dezavantaje

2018-04-30T12:51:56+00:0011 mai 2018|Categorii: Educație pacienți|

Fațetele dentare sunt de mai multe feluri, fiecare tip cu avantajele și dezavantajele sale.

Fațetele din porțelan (ceramică)

Fațetele din porțelan (ceramică) reprezintă cea mai reușită și cea mai puțin invazivă procedură dentară din ultimul deceniu.

Atunci când sunt executate corect, fațetele de porțelan au nu numai forma cea mai naturală a esteticii dentare, dar sunt chiar o parte din personalitatea purtătorului.

Scopul producerii fațetelor dentare este că pacientul primește restaurări dentare care sunt produse în armonie cu gingiile și oasele și face imposibil pentru un observator să recunoască acest lucru.

Fațetele de porțelan sunt alternativa modernă la coroanele dentare metal-ceramice sau cele ceramice. Dezavantajul coroanelor metalo-ceramice este faptul că metalul poate fi vizibil prin partea ceramică în vecinătatea gingiei, ceea ce poate arăta neatractiv; în plus, se sacrifică mult țesut dentar, ceea ce poate ataca gingiile.

Datorită stabilității chimice ridicate, a toxicității reduse de țesut și a riscului redus de sensibilitate sau iritabilitate a gingiilor și datorită suprafeței plane și netede, fațetele de porțelan reduc placa bacteriană care se formează la nivelul dinților.

Fațetele sunt cimentate la dinte utilizând unele dintre cele mai moderne metode adezive. Fațetele sunt foarte subțiri – maxim 0,5 mm – totuși ele se integrează în structura dinților și sunt foarte rezistente după ce au fost cimentate.

Prin intermediul fațetelor pot fi rezolvate problemele estetice precum dinții ciudați, cu forma incorectă, decolorarea severă (probleme cauzate de tratamentul cu tetracycline, spre ex.), deficiențe de creștere (dinți mai scurți sau mai lungi), fracturi superficiale sau suturi dinte.

Odată cu vârsta, smalțul dinților dentar și dinții obțin o opacitate caracteristică. Fațetele de porțelan pot transforma zâmbetul rapid, fără durere și cu un minim de țesut sacrificat. Este vorba despre dimensiune, armonie, frumusețe, culoare, umbră și aranjament.

Fațetele din compozit

Astăzi, fațetele din compozit oferă o soluție rapidă, ușoară și calitativă pentru majoritatea anomaliilor și dinților din față, indiferent de culoare sau formă.

Într-o singură vizită la medicul dentist, poți folosi aceste fațete pentru a rezolva o problemă care te-a deranjat, poate, ani de zile.

Partea cea mai bună a acestui tip de tratament este costul redus, acesta fiind mult mai ieftin decât cel pentru fațetele ceramice.

Durata de viață a acestora este de până la 6 ani, dacă vorbim despre o îngrijire adecvată (orice băutură sau aliment de culoare închisă pot deteriora culoarea dorită).

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonare  
Notifică-mă pentru

Programează-te ACUM

ChatbotPollForm-DoNotDelete