Obiceiuri care duc la paradontoză

2018-04-29T16:31:47+00:004 mai 2018|Categorii: Educație pacienți|

Paradontoza este o afecțiune cronică de natură infecțioasă, cauzată de flora microbiană existentă în cavitatea bucală, afectând atât gingia, cât și țesuturile de susținere a dintelui, care se inflamează.

Netratată la timp, această inflamație poate să ducă la deteriorarea gingiilor și a structurii osoase de susținere, cauzând retragerea gingiei și pierderea completă a dinților.

Iată care sunt câteva dintre obiceiurile care duc la paradontoză:

Igiena incorectă și fără consecvență

Dacă te speli pe dinți rar, vei încuraja apariția florei microbiene și a infecției. Periajul dinților după fiecare masă ajută la înlăturarea resturilor de mâncare rămase între dinți și gingie. Curăță și limba, pentru că bacteriilor le place să se ascundă pe ea.

Neutilizarea aței dentare și a apei de gură

Periuța de dinti nu ajunge peste tot, așa că, dacă măcar o dată pe zi folosești ața dentară pentru a curăța spațiul dintre dinți, vei asigura o igienă corectă cavității bucale. Apa de gură ajută la reducerea florei microbiene și distrugerea tartrului și poate înlătura particulele de mâncare pe care periuța de dinți și ața dentară nu au reușit să o facă.

Fumatul

Cu cât fumezi mai mult și de mai mult timp, cu atât mai mult crește riscul apariției paradontozei, iar dacă deja prezinți semne de paradontoza și încă fumezi, nu faci decât să o agravezi. Pentru că fumătorii acumulează mai mult tartru, paradontoza este de obicei mai severa în cazul lor.

Încleștatul și scrâșnitul dinților

Astfel de obiceiuri nu vor provoca paradontoză, dar o vor agrava dacă deja există inflamația, pentru că forțează dantura, ceea ce grăbește ruperea ligamentului și osului peridontal. Dacă conștientizezi obiceiul, relaxându-te, vei putea să îl eviți.

Stresul

Stresul agravează paradontoza și o face să fie mai dificil de tratat, scăzând sistemul imunitar al organismului și impiedicând corpul să contracareze infecția.

Alimentația nesănătoasă

O alimentație echilibrată este vitală pentru buna funcționare a întregului organism și a sistemului sau imunitar; carența de vitamina C poate cauza sângerări gingivale, iar alimentația și obiceiurile nesănătoase corelate cu factorul genetic (ce nu poate fi controlat) nu face decât să grăbească apariția paradontozei.

Vizitele periodice la dentist și evitarea obiceiurilor care agravează paradontoza îți pot salva zâmbetul!

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonare  
Notifică-mă pentru

Programează-te ACUM

ChatbotPollForm-DoNotDelete