Când începem să spălăm bebelușii pe dinți

2018-04-30T01:11:26+00:008 mai 2018|Categorii: Educație pacienți|

Bebelușii trebuie spălați pe dinți încă de la apariția primilor dințișori. Curățarea gingiilor și a cavității bucale este foarte importantă pentru pentru o dantură sănătoasă.

Copiii trebuie spălați pe dinți încă de la apariția primului dinte. De asemenea, chiar înainte de erupția dinților este recomandată curățarea cavității bucale.

Curățarea gingiilor se face cu un degetar special, care trebuie folosit în fiecare zi, mai ales după alăptare.
Odată cu apariția primului dințisor, trebuie folosită periuța de dinți, dar și o pastă de dinți special concepută pentru bebeluși.

Gingiile trebuite îngrijite încă din prima zi

Gingiile bebelușilor trebuie îngrijite încă din prima zi în care ajungi acasă cu bebelușul. Ele se curăță cu un degetar special, moale, din material natural, pe care îl umezești puțin. ÎI masezi ușor gingia bebelușului.
Este bine ca gingiile bebelușului să fie curățate cel puțin o dată pe zi.

Odată ce dinții bebelușului au erupt, aceștia trebuie curățați de două ori pe zi, cu pastă de dinți specială, care să corespundă vârstei bebelușului tău.

Când ar trebui să merg cu bebelușul la dentist?

Specialiștii recomandă ca cei mici să fie consultați de către medicul stomatolog de la apariția primilor dințisori. În afară de depistarea eventualelor probleme ale danturii, medicul dentist te va învăța care este cea mai bună modalitate de curățare și îngrijire a dințișorilor și a gingiilor la bebeluși.

Vizitele la medicul dentist trebuie făcute de două ori pe an.

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonare  
Notifică-mă pentru

Programează-te ACUM

ChatbotPollForm-DoNotDelete