Placa dentară: îngrijire și întreținere

2018-04-22T08:20:09+00:0026 aprilie 2018|Categorii: Educație pacienți|

Îngrijirea și întreținerea plăcii dentare este extrem de importantă, atât pentru utilizarea ei în condiții optime pentru o perioadă cât mai lungă de timp, dar și pentru a păstra sănătatea cavității bucale.

Există câteva reguli simple de îngrijire și întreținere a plăcii dentare:

Curăță cu o soluție de curățat

Folosește tablete efervescente de curățare a plăcii dentare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, sau poți folosi chiar săpun lichid; indiferent de caz însă, ai grijă să clătești foarte bine placa după curățare.

Periază placa dentară în fiecare zi

Asemenea danturii naturale, placa dentară trebuie periată zilnic pentru a îndepărta resturile de mâncare și placa bacteriană, însă este mai bine să nu folosești pasta de dinți atunci când o cureți pentru că aceasta este abrazivă și poate să provoace mici zgârieturi în care să se adune bacteriile.

Evită periuțele cu perii tari care pot să uzeze mai repede placa și folosește o perie cu peri moi, special concepută pentru a curăța placa dentară, periind întreaga suprafață cu atenție pentru a nu deteriora plasticul sau componentele metalice.

Este bine ca între periaje, să clătești placa cu apă, după fiecare masă.

Ai grijă de placă atunci când nu o porți

Manevrează cu atenție placa dentară pentru a evita scăparea și spargerea ei; dacă nu o porți tot timpul, este bine să o păstrezi în apă, sau în soluție dentară, pentru a-i menține umezeala și a preveni uscarea și pierderea formei sale. Nu o pune niciodată în apă fierbinte, care ar putea să o deterioreze, ci folosește apă călduță sau rece.

Îngrijirea gurii și a gingiilor

Igiena și sănătatea gurii și a gingiior este esențială, așa că periază gingiile, cerul gurii și limba cu o periuță cu peri moi pentru a pune în mișcare circulația și a elimina bacteriile; fă asta în fiecare dimineață, înainte de a-ți fixa placa dentară. Clătește-ți gura în fiecare zi cu apă călduță cu sare pentru a curăța gingiile și vizitează dentistul o dată la șase luni pentru un control de rutină.

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonare  
Notifică-mă pentru

Programează-te ACUM

ChatbotPollForm-DoNotDelete