De ce apare diastema și cum poate fi tratată

2018-03-12T15:36:38+00:0013 martie 2018|Categorii: Educație pacienți|

Diastema este un defect de poziționare a dinților, iar spațiul gol dintre cei doi incisivi poate să fie de la unu până la cinci-șase milimetri.

Defectul nu este unul care să pună sănătatea în pericol, însă poate fi inestetic pentru persoana în cauză, iar în unele situații pot apărea mici dificultăți de vorbire.

Cauze ale apariției diastemei

Una dintre principalele cauze a apariției acestui spațiu dintre dinți este frenul labial, țesut care s-a dezvoltat mai mult decât trebuie, fiind prea lat.

Strungăreața poate să apară și la persoanele care suferă de parodontoză, ca un efect al acestei afecțiuni stomatologice.

O altă cauză a apariției diastemei îl reprezintă un reflex incorect de înghițire a alimentelor. Mai exact, împingem cu limba în dinții din față, iar presiunea în exces pusă pe aceștia poate să ducă la formarea unei strungărețe.

Nu în ultimul rând, diastema poate să apară și din cauza unui tic pe care unii copii îl au, și anume faptul că își sug degetul.

Există și diasteme false, adică strungărețe care apar la copii în perioada de creștere a dinților permanenți. Diastema falsă dispare odată cu încheierea perioadei de creștere a dinților permanenți.

Cum se tratează strungăreața

Tratamentul diastemei constă în purtarea unui aparat dentar, în aplicarea de fațete dentare sau în utilizarea bondingului dentar. O altă metodă pe care ar putea să o recomande medicul stomatolog este frenectomia, adică o intervenție chirurgicală de îndepărtare a frenului.

Și prevenția are un rol important, de aceea trebuie făcute controale de rutină la medicul dentist, atât în cazul adulților, cât și în cazul copiilor. Medicul stomatolog își poate da seama dacă un pacient este predispus la apariția diastemei, ceea ce înseamnă că poate lua măsuri de prevenție.

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonare  
Notifică-mă pentru
Zile libere
Ajunul Craciunului
24/12/2018
Crăciun:
25/12/2018 - 26/12/2018
Anul nou:
31/12/2018 - 02/01/2019


program redus:
27/12/2018
10:00 - 14:00
program redus:
28/12/2018
10:00 - 14:00
close-link

Programează-te ACUM

ChatbotPollForm-DoNotDelete
ORAR 2018