Cum învingi teama de dentist

2018-03-13T20:58:01+00:0030 martie 2018|Categorii: Educație pacienți|

Aproximativ 50% din populația Globului se confruntă cu o teamă mai mică sau mai mare de a merge la medicul dentist, după cum arată o cercetare a oamenilor de știință de la Academia Sahlgrenska din cadrul Universității din Gothenburg, Suedia, în anul 2012. Un procent de 5% din populație are o teamă severă de a merge la dentist, potrivit cercetării.

Tot acești oameni de știință suedezi au identificat și cinci strategii pe care oamenii le folosesc pentru a-și depăși teama de dentist. Concluziile lor au fost publicate în revista Acta Odontologica Scandinavica.

Studiul lor a arătat că practicile pe care oamenii care se tem de vizita la medicul stomatolog le folosesc sunt:

Distragerea atenției

Persoanele respective se gândesc la altceva, practică tot felul de jocuri mentale, astfel încât atenția lor să nu se mai concentreze pe vizita la stomatolog.

Distanțarea față de ceea ce ai de făcut

Poți să asculți muzică, să te gândești că nu te va durea nimic.

Rugăciunea

De exemplu persoanele care se află pe scaunul medicului se roagă ca procedura să se termine mai repede.

Auto-încurajare

Îți spui singur că trebuie să fii puternic.

Optimism

Îți spui că totul va fi bine după tratamentul stomatologic.

Studiul efectuat în Suedia a arătat ca pacientii care adoptă o atitudine optimistă fac față cu mult mai bine tratamentului dentar și merg la stomatolog mai des, spre desoebire de pacienții care văd totul ca pe o catastrofă.

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonare  
Notifică-mă pentru

Programează-te ACUM

ChatbotPollForm-DoNotDelete