6 reguli de aur pentru dinți sănătoși

2018-03-13T20:36:38+00:0027 martie 2018|Categorii: Educație pacienți|

Descoperă care sunt regulile și obiceiurile pe care trebuie să le adopte orice familie, pentru dinți sănătoși.

La medicul dentist, după primul dinte apărut

Copiii ar trebui să meargă la stomatolog încă de la apariția primului dinte, pentru ca părinții să primească atât sfaturi de igienă orală, cât și pentru ca medicul să se asigure că nu există probleme. Dințișorii și gingiile bebelușilor se curăță cu o periuță de dinți special concepută pentru bebeluși sau cu ajutorul unei bucăți de tifon.

Vizite regulate la stomatolog

Nu neglija controalele la medicul stomatolog, controale care ar trebui făcute de două ori pe an. Aceste vizite medicale te pot scăpa de multe neplăceri pe viitor.

Igienă orală corectă

Ai grijă de sănătatea dinților tăi printr-un periaj efectuat de două ori pe zi, dar și prin folosirea aței dentare și a apelor de gură. Pentru prevenirea cariilor la copii pot fi folosiți și sigilanții dentari. Discută cu medicul stomatolog despre această posibilitate. Pentru vârstincii din familie poate fi utilă o periuță de dinți electrică.

Nu consuma dulciuri în exces

Zahărul este asociat cu un risc ridicat de apariție a cariilor dentare. Ai grijă ca întreaga familie să nu consume dulciuri în exces și să aibă o dietă echilibrată, din care să nu lipsească legumele și fructele.

Spălați-vă pe dinți împreună

Când ai copii, momentul dedicat spălării dinților se poate transforma într-o rutină, cel puțin seara, pentru că dimineața totul se face mai în grabă. În plus, părinții pot fi astfel un exemplu de urmat de către cei mici.

Nu te teme de apartul dentar!

Aparatul dentar nu este destinat numai copiilor, și adulții pot recurge la o astfel de metodă pentru a-și îndrepta dinții.

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonare  
Notifică-mă pentru

Programează-te ACUM

ChatbotPollForm-DoNotDelete