Rolul tratamentelor endodontice

2018-02-28T17:30:52+00:0029 ianuarie 2018|Categorii: Educație pacienți|

Tratamentul endodontic sau tratamentul canalului radicular tratează țesutul moale din interiorul dintelui. Medicii endodonți efectuează atât proceduri endodontice de rutină, cât și complexe, inclusiv tratamentul canalului rănilor, intervenții chirurgicale endodontice și proceduri speciale pentru a salva dinții în urma unor traume.

Tehnologiile din ce în ce mai avansate și tehnicile specializate le oferă medicilor endodonți posibilitatea de a efectua tratamente endodontice cu cea mai mare precizie, astfel încât să trateze dintele rapid și confortabil pentru pacient.

Tratamentele endodontice sunt necesare în momentul în care pulpa dentară este afectată de o carie sau în urma unui traumatism dentar, ceea ce le permite bacteriilor să pătrundă în nervul dinților. Pulpa dentară mai este cunoscută și nervul dinților, fiind situată în camera pulpară. Este alcătuită din țesuturi, vase sangvine și nervi.

Rolul tratamentelor endodontice

Un tratament endodontic are rolul de a salva un dinte de la extracție. Un dinte salvat de la extracția dentară este foarte important pentru sănătatea întregii cavități orale, pentru că sunt prevenite anumite probleme care pot să apară. Odată cu pierderea unui dinte pot apărea probleme de ordin estetic, ceea ce înseamnă că poate fi afectată și încrederea de sine a unei persoane, dar și probleme de ordin funcțional. Mai exact, pot apărea probleme de masticație, dar și probleme ale articulației temporo-mandibulare. În timp, dacă dintele pierdut nu este înlocuit în urma unei proceduri stomatologice, pot apărea și probleme de migrare a dinților.

Scopul unui tratament endodontic este acela de a elimina infecția de la nivelul rădăcinii dentare. De asemenea, tratamentele endodontice sunt indicate în cazul în care există inflamație la nivelul pulpei dentare. De asemenea, în urma unui astfel de tratament canalele radiculare sunt sigilate, ceea ce înseamnă că vor beneficia de protecție împotriva microbilor și a bacteriilor.

Tratamentele de canal, dureroase sau nu?

Multe persoane se tem de tratamentele de canal pentru că au auzit că sunt dureroase. Acum câteva decade astfel de tratamente erau, într-adevăr, dureroase, însă acum nu mai este cazul, grație tehnologiilor moderne care sunt folosite și datorită anesteziei, pentru că o astfel de procedură stomatologică se realizează sub efectul unui anestezic local.

Tratamentele de canal actuale se realizează cu ajutorul unor instrumente stomatologice moderne, care ajută la obținerea celor mai bune rezultate. Astfel de tratamente sunt efectuate cu microscop endodontic, cu lupe speciale, iar radiografiile recomandate înainte de un astfel de tratament sunt realizate, la rândul lor, cu ajutorul tehnicilor moderne.

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonare  
Notifică-mă pentru

Programează-te ACUM

ChatbotPollForm-DoNotDelete