Tipuri de încrustații dentare

2018-02-28T22:33:38+00:005 decembrie 2017|Categorii: Educație pacienți|

Încrustațiile dentare sunt realizate în laboratorul de tehnică dentară după ce, în prealabil, au fost luate măsuri în cabinetul medicului stomatolog și a fost realizat un mulaj.

Spre deosebire de plombe, încrustațiile dentare sunt confecționate într-un laborator de tehnică dentară. Acest lucru presupune două vizite în cabinetul stomatologic, nu una, așa cum se întâmplă în cazul plombării unui dinte.

În perioada dintre cele două ședințe de care pacientul are nevoie pentru realizarea încrustației în laboratorul dentar, el va purta o plombă provizorie, astfel încât locul unde urmează să fie pusă încrustația să fie protejat până la vizita următoare.

Încrustațiile dentare sunt făcute, cel mai adesea, din porțelan, însă mai pot fi confecționate din rășini compozite și metal (aliaje din aur și din argint). Aceste încrustații refac perfect coroana dentară. Trebuie menționat că pacientul poate să resimtă un mic disconfort după o astfel de procedură, dar pentru o scurtă perioadă de timp.

Încrustații dentare – onlay și inlay dentar

Un tip de încrustații dentare îl reprezintă onlay-urile și inlay-urile dentare, obturații care se folosesc pentru a repara dinți cu probleme minore și moderate. Candidații ideali pentru astfel de lucrări de restaurare sunt cei care nu au dintele extrem de cariat sau de fracturat.

Beneficiile utilizării acestei tehnici sunt durata lungă de viață (o astfel de lucrare poate să dureze până la 30 de ani, un factor de influență fiind igiena orală a pacientului), scad riscul apariției cariilor, iar suprafața dintelui este întărită cu un procent cuprins între 50 și 75%.

Inlay-urile și onlay-urile sunt, în general, confecționate din porțelan, ceea ce le face să fie foarte asemănătoare cu culoarea naturală a dintelui.

Onlay-ul este o încrustație folosită pentru a reface o suprafață dentară mai mare afectată de o carie, în timp ce inlay-ul se folosește pentru zonele abia atinse de o carie dentară.

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonare  
Notifică-mă pentru

Programează-te ACUM

ChatbotPollForm-DoNotDelete