Îndepărtarea plăcii bacteriene

2017-10-31T11:58:54+00:0021 noiembrie 2017|Categorii: Educație pacienți|

Acumularea de placă bacteriană este unul dintre principalii factori care duc la acumularea de tartru, la formarea cariilor dentare și la apariția respirației urât mirositoare. Placa bacteriană acumulată lângă gingii poate să favorizeze gingivita, afecțiune care se manifestă prin inflamarea și sângerarea gingiilor.

Placa dentară, cauze

Cauza apariției plăcii dentare o reprezintă o igienă orală deficitară. De exemplu, dacă o persoană nu se spală timp de 1-2 zile pe dinți va observa placa bacteriană care se va forma la baza dinților cu ochiul liber, fiind sub forma unei pelicule albicioase sau de culoare gălbuie.

Cum se îndepărtează placa bacteriană

Placa bacteriană nu se îndepărtează dacă îți clăteși gura cu apă, ci se înlătură în urma unui periaj dentar corect efectuat, adică un periaj care să țină cel putin două minute, de două ori pe zi. Ața dentară este recomandată pentru curățarea zonelor greu accesibile dintre dinți, unde periuța nu poate să pătrundă cum trebuie.

Dacă placa bacteriană se transformă în tartru, atunci numai un periaj profesional efectuat în cabinetul medicului stomatolog te va scăpa de problemă. Detartrajul este o altă procedură recomandată pentru îndepărtarea tartrului.

Prevenirea, cel mai bun tratament

Ca să nu ajungi în situația de a avea depuneri de tartru, măsurile de prevenție ale plăcii bacteriene sunt esențiale. În afară de periajul zilnic al dinților, dieta are și ea un rol important, fiind recomandată evitarea dulciurilor și a carbohidraților în exces. Folosirea unei ape de gură cu proprietăți antibacteriene ajută, de asemenea, la îndepărtarea plăcii dentare.

Medicii stomatologi pot recurge și la sigilarea dentară, metodă de prevenire a acumulării de placă bacteriană, prin aplicarea unui sigilant dentar pe suprafața dintelui. Metoda poate fi aplicată atât în cazul copiilor, cât și în cazul adulților.

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonare  
Notifică-mă pentru

Programează-te ACUM

ChatbotPollForm-DoNotDelete