De unde vine denumirea de măsele de minte

2017-10-31T11:02:28+00:0014 noiembrie 2017|Categorii: Educație pacienți|

Molarii 3, cum sunt cunoscute măselele de minte în termeni medicali, sunt cei care apar cel mai adesea în perioada în care nu mai suntem adolescenți sau când suntem pe punctul de a ieși din adolescență, între 18 și 25 de ani.

La unele persoane, măselele de minte pot să apară chiar și la vârsta de 40 de ani. Așadar, din cauza vârstei mai înaintate la care apar acești dinți apare și denumirea acestora, de aceea există mitul conform căruia aceste măsele aduc mai multă înțelepciune unei persoane. Însă toate acestea reprezintă o legendă, nu există nicio legătură între măselele de minte și inteligența noastră.

Rolul acestor molari nu este unul foarte important

De fapt, molarii de minte au un rol destul de mic în procesul de masticație, dată fiind și poziția acestora. Mai mult chiar, multe persoane au probleme când erup acești dinți, fie pentru că poziția lor este incorectă, fie pentru că rămân sub gingie, din cauză că nu au suficient spațiu pe maxilar ca să erupă. În cazul în care acești dinți nu pot erupe este nevoie de o intervenție chirurgicală din partea medicilor. De asemenea, există cazuri în care erup doar unul sau doi molari de minte.

Însă ceea ce trebuie menționat este faptul că rolul măselelor de minte nu era atât de lipsit de importanță în trecut. Din contră, strămoșii noștri foloseau măselele de minte pentru a mesteca alimentele, care erau mult mai dure decât în zilele noastre (carne crudă, fructe cu coajă tare, etc..)

Extracția unui molar de minte

Un alt mit care există este acela conform căruia este mai bine ca molarii de minte să fie scoși, pentru că sunt mai predispuși cariilor. Realitatea este însă că aceste măsele trebuie scoase numai în cazul în care există situații în care pun în pericol dinții din jur, în cazul în care penetrează gingia, dacă sunt cariate sau din cauza unei infecții.

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonare  
Notifică-mă pentru

Programează-te ACUM

ChatbotPollForm-DoNotDelete