Cum îți convingi copiii să se spele pe dinți

2017-10-31T13:29:31+00:0024 noiembrie 2017|Categorii: Educație pacienți|

Îi poți face pe cei mici să îndrăgească acest obicei care îi ajută să aibă dinți frumoși și sănătoși cu ajutorul câtorva trucuri simple.

Oferă-le exemplul tău

Copiii învață mult imitându-și părinții. Ce ar fi să aplici această tactică în cazul spălatului pe dinți? Copilul ar trebui să te vadă cum îți speli dinții seara, înainte de culcare și dimineața. Dacă te culci la o oră prea târzie pentru cel mic, te poți spăla pe dinți atunci când merge copilul la culcare, că să îți urmeze și el exemplul.

Creează un obicei în familie, periați-vă dinții în același timp, pentru că în afară de beneficiile pentru sănătate reprezintă și un moment frumos pe care îl puteți petrece împreună. Fă din spălatul pe dinți o activitate distractivă.

Folosește-te de puterea tehnologiei

Tot ceea ce este plictisitor nu îi încântă pe cei mici. Așa că poți să te folosești de acest truc și să îi cumperi copilului tău o periuță electrică special destinată copiilor.

Un sfat important, atunci când alegi periuța de dinți, indiferent dacă este vorba despre una electrică sau despre una clasică, orientează-te după una care să aibă un mâner colorat, cu desene care să îi atragă pe copii. Procedează la fel și cu păhărelul în care copilul își ține periuța și pasta de dinți, acesta trebuie să fie unul cât mai frumos.

Soluții de evidențiere a plăcii bacteriene

Copiii trebuie să știe care sunt consecințele atunci când nu se spală corect pe dinți. Poți să le arăți acest lucru într-un mod distractiv pentru ei. Ce poți face este să iei comprimate sau soluții care colorează placa bacteriană și să le arăți asta pe dinții tăi, dar și pe ai lor ( folosești doar produse destinate copiilor). Le explici celor mici că petele colorate de pe dinții lor reprezintă placă bacteriană, care, dacă nu este îndepărtată la timp poate să ducă la apariția cariilor.

De asemenea, după ce mergi cu prichindelul la un control stomatologic și medicul îi spune că nu are nici o carie ai grijă să îi spui că acest lucru se datorează și faptului că are grijă să se spele pe dinți în fiecare zi.

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonare  
Notifică-mă pentru

Programează-te ACUM

ChatbotPollForm-DoNotDelete