Purtarea unui aparat dentar este indicată pentru corectarea unor anomalii dentare, precum dinți înghesuiți, dinți strâmbi, strungărețe. Există aparate dentare mobile și aparate dentare fixe. Iată care sunt diferențele dintre acestea:

Un aparat  poate fi purtat din jurul vârstei de 4 ani, în cazul în care există probleme ortodontice severe. În situațiile în care cei mici nu au probleme mari de corectat, purtarea aparatului dentar mobil se recomandă după vârsta de 7 ani, după ce se suturile de creștere ale oaselor maxilare se închid. Aparatele fixe sunt indicate după ce apare dentiția permanentă.

Restaurări fixe imediate pe implanturi pentru reconstrucție arcade întregi

Vezi oferta

Tratamentul ortodontic făcut cu un aparat dentar mobil durează între unul și doi ani.

Un copil trebuie să ajungă la medicul ortodont pentru prima dată  în jurul vârstei de doi ani, când îi apar toți dinții.

Spre deosebire de cel fix, aparatul mobil nu este purtat constant, ceea ce poate duce la o perioadă mai lungă de tratament. Aparatul dentar mobil acționează pentru corectarea anomaliilor doar pe perioada purtării, care trebuie să fie de aproximativ 16 ore pe zi.

Aparatul dentar fix este purtat tot aproximativ doi ani. Spre deosebire de cel mobil, poate să corecteze probleme grave de ortodonție.

Cumpărarea și îngrijirea unui aparat dentar mobil sunt mai ieftine decât în cazul unuia fix.

Atât un aparat dentar fix, cât și unul mobil poate cauza un ușor disconfort la început, în primele zile, însă apoi pacientul se va obișnui cu acesta. Atât aparatul mobil, cât și cel fix trebuie să fie bine curățat după fiecare masă, pentru a nu rămâne resturi alimentare. Apa de gură este recomadată după fiecare masă, datorită calităților antibacteriene.

Controale periodice, în ambele cazuri

Atât pacienții care au aparat dentar mobil, cât și cei care au apelat pentru cele fixe trebuie să se prezinte periodic la consult stomatologic. Astfel, medical va putea urmări evoluția tratamentului ortodontic.

În cazul purtării aparatelor dentare mobile trebuie ca persoana respectivă să nu întrerupă nici măcar o zi purtarea aparatului.

Puteți găsi informații despre prețurile aparatelor dentare oferite de IVORY în articolul nostru de succes Care este prețul aparatelor dentare