5 13
Conține filme explicative

BLOG

Coroana ceramică pe suport de zirconiu

2017-01-27T17:21:55+03:001 septembrie 2014|Categorii: Educație pacienți, Recomandate|Tags: |

Metallfreie Brücke Zirkoniumdioxid 2012 PD 1” by Bin im GartenOwn work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

Coroana ceramică pe suport de zirconiu este una dintre cele mai populare si avantajoase soluții când vine vorba despre restaurarea dentară. Estetic și durabil, acest tip de coroană ceramică are avantaje multiple care depășesc inconvenientele pe care le poate implica.

-1000 Euro voucher accelerare pentru reconstrucție arcade complete pe 4 sau 6 implanturi

Vezi oferta

Zirconiul a fost introdus în practica stomatologică în anii ’90, iar apariția sa a atras după sine o sumedenie de îmbunătățiri, de la cele de natură estetică la cele de ordin funcțional. Fiind vorba despre un material foarte rezistent, ce imită aspectul natural al dintelui, zirconiul a câștigat rapid teren.

Coroana ceramică pe suport de zirconiu este obținută printr-un procedeu de frezare computerizată a unui bloc de zirconiu, urmată apoi de adăugarea succesivă de straturi de ceramică. Rezultatul este foarte estetic, grație stabilității zirconiului pe durata procesului de adăugare a straturilor de ceramică, acesta având un punct de topire foarte înalt.

Iată care sunt avantajele, dar și dezvantajale coroanei ceramice pe suport de zirconiu:

Avantaje

  • Coroana ceramică pe suport de zirconiu este mai rezistentă decât coroana integral ceramică și face astfel față cu brio forțelor masticatorii;
  • Are un aspect estetic superior coroanei metalo-ceramice sau celei integral ceramice, întrucât este translucidă, lumina penetrând coroana și oferindu-i un aspect foarte apropiat celui specific dintelui natural;
  • Este ideală pentru înlocuirea dinților lipsă sau restaurarea celor incompleți din zona frontală a cavității orale;
  • Coroana ceramică pe suport de zirconiu poate fi modelată în așa fel încât forma și culoarea sa să fie compatibile cu cele ale dinților pacientului;
  • Acomodarea cu acest tip de coroană este foarte rapidă, aceasta fiind ușoară, având o biocompatibilitate ridicată cu țesuturile moi și eliminând riscul reacțiilor alergice.

Dezavantaje

  • Coroana ceramică pe suport de zirconiu este costisitoare; calitatea materialelor folosite și tehnologia de ultimă oră din spatele acesteia determină prețul piperat, căruia i se adaugă și necesitatea existenței prealabile a unui implant dentar pe suportul căruia să fie aplicată apoi coroana;
  • Nu se cunoaște cu exactitate dacă durabilitatea coroanei ceramice pe suport de zirconiu, deși superioară celei integral ceramice, îi este superioară și celei metalo-ceramice; astfel, după un anumit timp, ar putea fi necesară înlocuirea coroanei ceramice pe suport de zirconiu, fapt care implică noi costuri.

Prețuri ale clinicii IVORY pentru serviciile medicale din această categorie

Prețurile de mai jos sunt afișate în timp real, fiind prețurile practicate astăzi în clinici.

Tratament/DetaliiPreț RON
Coroana ceramica pe suport zirconiu
per dinte
1500

Puteți consulta lista completă de prețuri la: Lista de prețuri

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonare  
Notifică-mă pentru
Pacient
Vizitator
Pacient

Bună ziua, de 1luna de zile merg constant la stomatolog pt diferite plombe și igienizari, astăzi am fost la Dr la a2a proba pt o coroana la o măsea, a realizat ca nu a luat mulajul tocmai corect și ca mai trebuie șlefuit osul, dar la un moment dat freza a prins ața ce era între gingie și os și mi_a atins gingia, buza interior si exterior acum stau cu gheață și aștept vindecarea pt a merge pt a pune din nou mulaj..Deși am dat avans mi-e teama sa mai merg la acest Dr, ii pot cere coroana sa merg… Citiți mai departe »

ChatbotPollForm-DoNotDelete