BLOG

Proteza dentară mobilă

2018-07-30T16:42:44+02:004 iulie 2014|Categorii: Educație pacienți|Tags: |

Acomodarea pacientului cu proteza dentară mobilă este una dintre cele mai importante etape ale acestui tratament protetic. Întrucât proteza mobilă pune presiune pe gingii, te poți confrunta cu o serie de dificultăți temporare de vorbire sau masticație, care pot reprezenta o sursă de stres. Iată câteva sfaturicare te ajută să te obișnuiești mai ușor cu proteza dentară mobilă și să treci mai repede peste perioada de acomodare!

Proteza dentară mobilă este cea mai folosită metodă de înlocuire a dinților lipsă. Se apelează la ea doar în situația în care pacientul nu mai poate beneficia de o proteză fixa, din cauza lipsei “legăturilor” de prindere a protezei fixe.

În primul rând, pacienții care urmează să suporte un astfel de tratament protetic, trebuie să se înarmeze cu multă rabdare pentru a trece de perioada de acomodare, care le-ar putea crea câteva probleme. Printre principalele lucruri de care trebuie sa se țină cont pentru o adaptare mai rapida la proteză, se numără

Comunicarea cu medicul dentist

Primul secret în reducerea disconfortului cauzat de montarea protezei mobile constă în comunicarea eficientă cu medicul, încă din primul moment în care “faci cunoștință” cu aceasta. Este important să înveți corect pașii de inserție și dezinserție a protezei, pentru a reduce semnificativ din disconfort. Medicul iți va arăta pașii exacți pe care trebuie să-i urmezi, dar este important să iți lămurești toate confuziile cu privire la modul de montare a acesteia.

Vezi infograficul comparativ între proteze dentare și punți dentare

Alimentație adaptată

Alimentația joacă un rol esențial în reducerea disconfortului apărut în primele zile ale purtării protezei mobile. Pentru a nu pune presiune foarte mare pe gingii și a reduce simptomele deranjante, este indicat ca, timp de câteva zile după montarea ei, să se consume doar alimente moi și nelipicioase, care nu necesită prea mult efort de masticație.

Masticație adaptată

Taie alimentele în bucăti mici și mestecă-le foarte ușor. De asemenea, împarte și mestecă alimentele în mod egal pe ambele părți, întrucât în timpul  masticației, se oune o presiune bilaterală pe proteze, care le oferă stabilitate.

Purtarea continuă a protezei

Chiar dacă scoaterea contantă a protezei este tentantă în primele ore după montare, din cauza disconfortului și a salivației excesive, medicii sfătuiesc pacienții ca în primele 24 de ore să o poarte continuu, întrucât acest efort îi ajută să se acomodeze mai repede cu dispozitivul protetic.

Vezi infograficul comparativ între proteze dentare și punți dentare

Exerciții de vorbire

Primele zile de purtare a protezei mobile ar putea crea ceva dificultăti de pronunție, însă nu reprezintă un motiv de îngrijorare. Este normal să apară câteva dificultăti de vorbire, dar cu exercițiu intens și răbdare,  acestea vor fi depășite în doar câteva zile. Specialiștii recomandă exersarea continuă a cuvintelor la care pacientul are probleme de pronunție, încă din prima zi de purtare a protezei.

Prețuri ale clinicii IVORY pentru serviciile medicale din această categorie

Prețurile de mai jos sunt afișate în timp real, fiind prețurile practicate astăzi în clinică.

Denumire tratamentDetaliiPreț RON
Proteza acrilica totalaper arcada1800

Puteți consulta lista completă de prețuri la: Lista de prețuri

3
Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar
2 Fire de discuție
1 Răspunsuri
0 Abonați
 
Cel mai discutat comentariu
Cea mai aprinsă discuție
3 Autori comentarii
Caraiani Tania DanielaRichard VencuVulturu ana Autori comentarii recente

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonare  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notifică-mă pentru
Caraiani Tania Daniela
Vizitator
Caraiani Tania Daniela

De ce sunt atat de groase protezele? De ce dintii trebuie sa fie atat de egali? De ce totdeauna buzele par bagate in interior?

Vulturu ana
Vizitator
Vulturu ana

Cat costa o proteza mobila de ultima generatiesi asi vrea detalii despre ia.

Programează-te ACUM

Restaurări complete în timp record!
IVORY propune implanturile elvețiene TRI garantate pe viață
Află mai multe
Închide
ChatbotPollForm-DoNotDelete