Aparatul dentar mobil este una dintre soluțiile la care poți apela pentru a-ți corecta malpozițiile dentare. Mai flexibil decât unul fix, ce necesită purtarea constantă, aparatul dentar mobil reprezintă o alegere inspirată la orice vârstă.

DESPRE APARATUL DENTAR MOBIL

Aparatul dentar mobil poate fi purtat încă de la cele mai fragede vârste și se recomandă ca tratament ortodontic în cazul malpozițiilor mai puțin severe. În caz contrar, aparatul dentar mobil este doar precursorul unuia fix, cu precădere după vârsta copilăriei.

-1000 Euro voucher accelerare pentru reconstrucție arcade complete pe 4 sau 6 implanturi

Vezi oferta

Aparatul dentar mobil poate fi purtat începând chiar și cu vârsta de 4 ani, în situațiile care necesită intervenție ortodontică timpurie, cea standard fiind însă de 7 ani. În cazul celor mici, aparatul dentar mobil se poartă între vârsta de 7 și 11 ani, perioadă în care poate corecta dezvoltarea defectuoasă a maxilarelor.

Inițial, medicul stomatolog ia o amprenta dentara, pentru ca apoi tehnicianul să poată construi un aparat dentar mobil adaptat nevoilor pacientului care l-a solicitat. Aparatul ortodontic rezultat este confecționat din două părți distincte din acrilat, unite cu ajutorul unor croșete metalice și al unui șurub.

Când este creat pentru un copil, părinții trebuie să știe că aparatul dentar mobil trebuie „activat” acasă, învârtind șurubul cu ajutorul unei cheițe ortodontice, urmând indicațiile medicului ortodont. În acest moment, cele două bucăți de acrilat își încep acțiunea, aplicând presiune pe arcada dentară care, astfel, în timp se va lărgi. Cât despre corsetele metalice, acestea pun presiune pe dinți cu scopul de a le corecta poziția defectuoasă și apoi de a-i menține în cea corespunzătoare.

Tratamentul ortodontic la copii, efectuat cu un aparat dentar mobil, are o durată cuprinsă între aproximativ 1 și 2 ani. Perioada se poate prelungi însă în situația unor probleme ortodontice mai severe.

AVANTAJELE UNUI APARAT DENTAR MOBIL

  • este singurul tip de aparat care influențează dezvoltarea maxilarului și a mandibulei în copilărie pentru ca rezultatele să fie permanente;
  • corectează înghesuirile dentare;
  • face loc dinților să erupă;
  • purtarea sa este nedureroasă pentru copil;
  • achiziționarea și îngrijirea unui aparat dentar mobil sunt mai ieftine decât în cazul unuia fix.

DEZAVANTAJELE UNUI APARAT DENTAR MOBIL

  • poate cauza un ușor disconfort inițial, care însă dispare după ajustarile efectuate de medicul ortodont;
  • necesită disciplină și colaborare din partea copilului, întrucât aparatul dentar mobil, dar și dantura trebuie igienizate după fiecare masă.

Puteți găsi informații despre prețurile aparatelor dentare oferite de IVORY în articolul nostru de succes Care este prețul aparatelor dentare

*Image credit: md65 / 123RF Stock Photo

Prețuri ale clinicii IVORY pentru serviciile medicale din această categorie

Prețurile de mai jos sunt afișate în timp real, fiind prețurile practicate astăzi în clinici.

Tratament/DetaliiPreț RON
Aparat mobilizabil, o arcada
per arcada
1100

Puteți consulta lista completă de prețuri la: Lista de prețuri