5 1
Conține filme explicative

BLOG

Aparatul dentar ceramic vs. metalic

2018-09-27T17:04:09+03:0026 martie 2014|Categorii: Educație pacienți|Tags: , |

Aparatul dentar este o metodă de tratament minim invazivă folosită pentru corectarea problemelor ortodontice – a dinților strâmbi – la orice vârstă.  Pe lângă  sistemul de prindere – fix sau mobil – este important să ții cont și de materialul din care este fabricat aparatul dentar pe care urmează să ți-l montezi. Ai la dispoziție două variante: metalic și ceramic. Iată care sunt avantajele și dezvantajele fiecărui tip de material în parte!

Aparatul dentar metalic. Ce avantaje și  dezavantaje are?

Aparatul metalic este mai popular și preferat de pacienți, datorită prețului mult mai accesibil pe care îl are spre deosebire de cel ceramic.

-1000 Euro voucher accelerare pentru reconstrucție arcade complete pe 4 sau 6 implanturi

Vezi oferta

Dincolo de preț, se pare că acest tip de aparat oferă rezultate mai bune și  pe termen mai scurt decât modelul ceramic și, de asemenea,  este mai rezistent în timp.

Un alt avantaj important este că brackeții care se desprind în timpul tratamentului se pot înlocui individual, acolo unde este nevoie, fără a fi nevoie să se dea jos întregul aparat, ca în cazul celui ceramic.

Faptul ca este vizibil și  oferă un aspect inestetic, deși este mai mic decât cel ceramic, este poate singurul dezavantaj al acestui aparat.

Aparatul dentar ceramic. Ce avantaje și  dezavantaje prezintă?

Aparatul dentar ceramic este mai modern, iar cei mai mulți pacienți îl aleg datorită faptului că este transparent, în ciuda costurilor mult mai ridicate comparativ cu cazul aparatului metalic. Aspectul brackeților ceramici este mai discret și estetic.

Spre deosebire de cel metalic, aparatul dentar ceramic este mai ușor de curățat și  igienizat, acesta fiind un avantaj important în  combaterea apariției cariilor și a altor afecțiuni dentare.

În ciuda faptului ca are dimensiuni ceva mai mari decât cel metalic, aparatul ceramic este mai ușor de suportat. Gradul de confort este sporit datorită suprafețelor lustruite care protejează mucoasele bucale.

Rezultatele tratamentului ortodentic sunt vizibile după mai mult timp de purtare față de cazul aparatelor metalice, însă datorită faptului că este confortabil și  invizibil (nu afectează estetica danturii),  mulți pacienți preferă aparatul dentar ceramic în locul celui metalic.

Prețuri ale clinicii IVORY pentru serviciile medicale din această categorie

Prețurile de mai jos sunt afișate în timp real, fiind prețurile practicate astăzi în clinici.

Tratament/DetaliiPreț RON
Aparat fix metalic, o arcada
per arcada
2700
Aparat fix ceramic, o arcada
per arcada
3800

Puteți consulta lista completă de prețuri la: Lista de prețuri

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonare  
Notifică-mă pentru
ChatbotPollForm-DoNotDelete