5 1
Conține filme explicative

BLOG

Parodontita apicală acută

2018-09-27T17:22:24+03:0017 februarie 2014|Categorii: Educație pacienți, Informații dureri de dinți sau măsea|Tags: |

Parodontita apicală acută este o complicație dentară care trebuie tratată cât mai repede. De obicei, ea are o simptomatologie dureroasă, astfel că vrei, nu vrei, trebuie să ajungi pe scaunul unui medic dentist.

Te întrebi ce înseamnă parodontită apicală acută? Această afecțiune nu este altceva decât o inflamație a parodonțiului apical, cauzată de o inflamație a pulpei dentare, fie că este vorba despre pulpită, fie că este vorba despre gangrenă.

Restaurări fixe imediate pe implanturi pentru reconstrucție arcade întregi

Vezi oferta

CAUZE CARE FAVORIZEAZĂ PARODONTITA APICALĂ ACUTĂ

Parodontita apicală acută este o consecință a unui întreg lanț de evenimente care se petrec în cavitatea bucală, începând cu depunere plăcii bacteriene pe smalțul dinților și apariția cariilor, până la erodarea dintelui și inflamarea pulpei. Dacă inflamația nu este tratată, bacteriile își fac loc mai adânc în miezul dintelui, ajungând să provoace infecția canalelor radiculare până la apex (vârful rădăcinii).

Așadar, mediul septic, drenarea pulpei prin apex și anatomia osului alveolar sunt doar câteva dintre cauzele care favorizează parodontita apicală acută.

TIPURI DE PARODONTITE APICALE ACUTE

Faci parte dintre cei 90% cu simptome de parodontozaParodontitele apicale acute pot fi hiperemice, seroase sau purulente.

Parodontita hiperemică este prima etapă a inflamației apicale. În acest stadiu, simptomele trec de multe ori nesesizate. Afecțiunea este cauzată de flora aerobă, dar și de bruxism sau aparate dentare necorespunzătoare.

Parodontita apicală acută seroasă este etapa următoare a afecțiunii. De această dată, durerile dentare sunt iradiante și pot apărea brusc sau progresiv. Chiar și mișcările bruște ale capului pot da dureri în zona dintelui bolnav, iar la strângerile de dinți durerea se amplifică și mai mult. În general, simpla administrare a unui analgezic nu va face ca durerea să dispară complet.

TRATAMENTUL PARODONTITEI APICALE ACUTE

Parodontita apicală acută două etape majore de tratament. Se începe cu eliminarea cauzei inflamației, apoi se continuă cu crearea unei căi de drenaj (drenaj endodontic, incizie muco-periostală, osteotomie transmaxilară sau extracție). În funcție de tipul parodontitei acute, medicul recurge la aplicarea unor diferite tehnici de tratament.

8
Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar
3 Fire de discuție
5 Răspunsuri
0 Abonați
 
Cel mai discutat comentariu
Cea mai aprinsă discuție
4 Autori comentarii
Richard VencuAncaDan adrianaIoana Autori comentarii recente

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonare  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notifică-mă pentru
Anca
Vizitator
Anca

Buna ziua, sunt disperata!! Am doar 30 de ani, și nu se mai termină durerile! Pe partea de jos, intre măselele de minte și cele dinaintea lor, am carii, care mă curentează la rece/dulce, însă sa încep cu inceputul: măseaua de pe partea dreapta dinaintea măselei de minte, a avut plomba, mi-a tot căzut din ea, însă după ce medicul a replombat-o a început să mă doară mai tare, apoi i-am scos nervii și a făcut tratament pe canale, degeaba, durerea continua, așa că după ce mi-a făcut vreo 4 tratamente pe canal, și a lăsat-o și deschisă (doar deschisă,… Citiți mai departe »

Dan adriana
Vizitator

Buna seara ! Am descoperit la o radiografie panoramica ca am o punga de infecție la 22. Am început tratamentul endo , la pilire a ieșit un miros foarte urat , au început spalaturile cu Hipo si etanșarea provizorie. La a treia ședinta , a început sa doară dintele, dupa ce m a văzut Dr , m a spălat cu Hipo mi-a pus con care a fost mai lung si m a durut f tare după care l am scos a 2a zi. Dr la următoarea ședinta m a spălat cu Hipo si mi-a facut obturatie după care au început… Citiți mai departe »

Ioana
Vizitator
Ioana

Bună seara! Aș avea o întrebare, v-aș fi extrem de recunoscătoare dacă m-ați putea ajuta cu niște sfaturi. Am fost la stomatolog acum o săptămână și pe radiografie se vede o pată neagră la nivelul rădăcinii incisivului superior lateral (22). D-na doctor a zis că este un chist care trebuie eliminat chirurgical. Menționez că am dureri acute pe bolta palatina în spatele incisivului, care iradiaza și spre ceilalți dinți și gingia de deasupra caninului de lângă incisiv și parțial de deasupra incisivului în cauză s-a inflamat și este extrem de dureroasă la atingere. Durerea se ameliorează ușor cu antiinflamator, dar… Citiți mai departe »

ChatbotPollForm-DoNotDelete