Cele mai noi studii arată că, în ultimii ani, s-a înregistrat o creștere de 34% a numărului medicilor dentiști care își perfecționează soluțiile de tratament ortodontic, precum aparatele dentare invizibile Invasilign și aparatele dentare clasice. Aceste tehnici de ultimă generație reușesc să alinieze corect dantura și să îi îmbunătățească funcționalitatea.

Aparatul dentar Ivasilign utilizează un sistem din plastic pentru corectarea danturii, respectiv pentru repoziționarea dinților în forma optimă. Aparatele dentare clasice, pe de altă parte, folosesc fire metalice pentru deplasarea dinților în direcția corectă. Ambele tratamente ortodontice pot fi o opțiune excelentă pentru obținerea unui zâmbet încântător, având fiecare avantajele sale.

Restaurări fixe imediate pe implanturi pentru reconstrucție arcade întregi

Vezi oferta

Beneficiile aparatelor dentare invizibile Invasilign

Utilizarea aparatelor dentare invizibile Invasilign constituie o metodă eficientă pentru repoziționarea dinților, în cazurile mai puțin complicate. Tehnologia avansată a acestor aparate se bazează pe imagini computerizate 3D, care permit crearea unor gutiere perfect adaptate danturii pacientului. Aparatele se poartă, în mod ideal, 24 de ore pe zi și se schimbă după fiecare două săptămâni.

Cel mai mare avantaj al aparatelor dentare invizibile Invasilign este cel de ordin estetic, gutierele fiind dificil de observat. Ele sunt ideale pentru persoanele care doresc să își corecteze dantura, simțindu-se în continuare confortabil în circumstanțe sociale. Aparatele  Invasilign oferă și un grad sporit de confort, întrucât nu împiedică vorbirea.

Beneficiile aparatelor dentare clasice

În timp ce aparatele dentare invizibile excelează la capitolul estetic și al confortului, aparatele dentare clasice recuperează teren în privința funcționalității danturii. Chiar dacă firele metalice sunt vizibile, multe persoane le preferă, dacă problemele dentiției sunt complexe. Suportul sporit oferit de aparatele dentare tradiționale ajută atât la alinierea dinților, cât și la întărirea acestora.

Astfel, aparatele clasice pot corecta până și cele mai complicate probleme orale, fiind extrem de eficiente în umplerea golurilor și chiar corectarea dinților crăpați.

Un alt avantaj al aparatelor dentare clasice este acela că nu trebuie să fie schimbate periodic și, potrivit mărturisirilor multor pacienți care le utilizează, oferă rezultate rapide și corectează totodată malocluzia dentară, care face dificilă mușcarea alimentelor.

În concluzie, alegerea unui aparat dentar invizibil sau a unuia clasic depinde exclusiv de necesitătile fiecăruia dar și de prețul aparatelor dentare respective.  Invasilign este soluția ideală pentru problemele simple de aliniere a dinților și pentru estetica danturii, pe când aparatele dentare clasice se adresează pacienților cu probleme complicate.

Filme și clipuri video explicative

Ortodonție: Aparate dentare: Cunoașteți aparatul dentar

Ortodonție: Aparate dentare: Elastice de corectare a mușcăturii

Ortodonție: Aparate dentare: Curățarea aparatului dentar