BLOG

Proteza cu dinți ceramici sau acrilici

2018-09-27T17:20:25+02:005 noiembrie 2013|Categorii: Educație pacienți|Tags: |

Protezele dentare pot fi, uneori, ultima soluție pentru redobândirea unei danturi cu aspect natural. Există mai multe tipuri de proteze dentare, fiecare adaptat nevoilor pacientului. În mare, sunt două categorii de proteze dentare: totale și parțiale, care la rândul lor pot avea alte subtipuri.

Te-ai întrebat vreodată ce au în comun majoritatea, dacă nu chiar toate protezele dentare? Pe lângă faptul că toate ar trebui să redea pacienților capacitatea de a mânca în mod corect și de a se simți confortabil cu ele, un alt lucru comun între proteze este materialul din care se realizează dinții.

Toată lumea care ajunge în situația de a-și reface dantura cu proteze își dorește ca dinții falși să aibă un aspect cât mai natural, iar pentru a le îndeplini doleanța, specialiștii realizează proteze cu dinți din ceramică (porțelan) sau proteze cu dinți din rășini acrilice.

Vezi infograficul comparativ între proteze dentare și punți dentare

Proteze cu dinți din ceramică

Ceramica sau porțelanul este cel mai folosit material pentru conceperea dinților falși care sunt amplasați pe proteză. Porțelanul are câteva avantaje majore pentru client: imită fidel dinții naturali și rezistă bine în timp, dacă lucrarea stomatologică este realizată corect.

Oricât de bine ar arăta porțelanul, este bine să știi că o proteză cu dinți din ceramică poate avea și dezavantaje. De exemplu, dinții nu pot fi lipiți chimic de bază, ceea ce poate favoriza căderea lor.

De asemenea, dacă mișcarile naturale ale maxilarului au de suferit din cauza resorbției osoase, acest proces poate fi grăbit, ceea ce înseamnă că protezele cu dinți din ceramică nu sunt recomandate pentru persoanele care se confruntă cu pierderi ale densității osoase.

Chiar dacă ceramica este un material durabil, în timp dinții falși se pot fisura și nu sunt recomandați în cazul în care suferi de bruxism.

Vezi infograficul comparativ între proteze dentare și punți dentare

Proteze cu dinți din acril

În funcție de caracteristicile pe care le ai, medicul stomatolog îți poate recomanda o proteză cu dinți din acril, un tip de plastic rezistent, care imită bine culoarea naturală a dinților.

Protezele cu dinți acrilici arată bine, dar rezistența lor este mai mică, spre deosebire de cea a protezelor din porțelan, dar dacă obișnuiești să îți scrâșnești dinții sau suferi de pierderea densității osoase, acrilul poate fi cel mai bun material.

Trebuie menționat faptul că protezele cu dinți din acril sunt mai puțin zgomotoase decât cele din ceramică, însă pot adăposti mai multe bacterii, din cauza fisurilor microscopice.

Alegerea protezei cu dinți din porțelan sau a protezei cu dinți din acril trebuie făcută împreună cu medicul stomatolog.

5
Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar
3 Fire de discuție
2 Răspunsuri
0 Abonați
 
Cel mai discutat comentariu
Cea mai aprinsă discuție
3 Autori comentarii
Richard VencucostelLala Autori comentarii recente

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonare  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notifică-mă pentru
costel
Vizitator
costel

revin cu o intrebare :proteza totala cu dintii separati intre ei ,indiferent de material ,ca sa arate cat mai natural se poate ?Ma intereseaza foarte mult !Multumesc.

costel
Vizitator
costel

la proteza cu dinti ceramici ,acestia se monteaza pe suport dinte cu dinte sau sunt uniti ca la proteza acrilica ?cat costa aproximativ o proteza totala (sus si jos)?Multumesc.

Lala
Vizitator
Lala

Inteleg din prima parte a articolului ca dintii din ceramica sunt frumosi,imita cel mai bine dintele natural dar, au si anumite inconveniente; nu le mai repetam; dintii acrilici sunt mai convenabili si ca pret si ca rezolvarea inconvenientelor de la dintii de ceramica,nu??? Si ca sa fim si mai sinceri cu ceea ce se intampla in realitate de fapt,se executa multe lucrari cu dinti din compozit,dinti despre care nu vorbeste nimeni la cabinetele stomatologice! nu?

Programează-te ACUM

Restaurări complete în timp record!
IVORY propune implanturile elvețiene TRI garantate pe viață
Află mai multe
Închide
ChatbotPollForm-DoNotDelete