Parodontoza este o afecțiune care poate fi prevenită prin adoptarea unui stil de viață sănătos, dar și printr-o grijă mai mare față de dantură. Bolile parodontale nu sunt atât de periculoase dacă le depistezi la timp și te străduiești să repari ceea ce s-a deteriorat odată cu trecerea timpului.

Sunt trei metode simple prin care poți preveni dezvoltarea parodontozei, așa că nu mai pierde timpul să pune-le în aplicare chiar de astăzi, deoarece dinții naturali nu mai pot fi recuperați odată ce sunt afectați de bolile parodontale, iar costurile pentru mascarea imperfecțiunilor cresc pe măsură ce timpul trece fără să iei măsuri.

Restaurări fixe imediate pe implanturi pentru reconstrucție arcade întregi

Vezi oferta

1. Igiena orală

Dacă vrei să-ți salvezi dinții naturali și să previi parodontoza, este esențial să ai o igienă orală corectă. Ce înseamă igiena corectă? Înseamnă:

A. Periajul dinților de două ori pe zi (dimineața și seara)

Acesta trebuie făcut cu o periuță cu peri naturali, deoarece este mai flexibilă și mai blândă cu gingiile.

Periuța trebuie schimbată la fiecare 2-4 luni sau imediat ce se deteriorează. De asemenea, pasta de dinți ar trebui să conțină ingrediente naturale de cea mai bună calitate, cum ar fi argila, propolisul și uleiurile volatile cu proprietăți antiseptice și antibacteriene. Este recomandat să folosești o periuță electrică, deoarece mișcările circulare și constante sunt mult mai eficiente în curățarea corectă a dinților.

B. Folosirea aței dentare

Ața dentară curăță zonele strâmte dintre dinți, unde perii periuței nu ajung, iar tartrul și bacteriile se dezvoltă în voie. Poți folosi și peria interdentară, care curăță spațiile dintre dințí, mai ales de sub lucrările protetice care acumulează resturi alimentare.

C. Folosirea apei de gură după fiecare masă

Apa de gură reîmprospătează respirația și îndepărtează resturile alimentare de pe dinți după fiecare masă.
Faci parte dintre cei 90% cu simptome de parodontoza

2. Vizitele la stomatolog

Prevenirea parodontozei nu se poate face fără vizite regulate la medicul dentist. Este indicat să optezi pentru îndepărtarea profesională a tartrului și a plăcii bacteriene prin detartraj cu ultrasunete, aplicarea air flowului și periaj periodic. La nevoie, poți recurge și la aplicații antiinflamatoare pentru gingii.

3. Alimentația

Nu în ultimul rând, prevenirea parodontozei se face printr-o alimentație echilibrată. Alimentele care conțin vitamina A și C sunt excelente pentru prevenirea parodontopatiei, însă nu același lucru se poate spune și despre alimentele rafinate, bogate în zaharuri și făinoase. Produsele din urmă favorizează dezvoltarea bacteriilor și a bolilor parodontale.