Atunci când un dinte are carii extinse sau fracturi care nu pot fi reparate prin plombare ori a căpătat o culoare care nu-ți mai satisface standardele, nu-ți rămâne altceva de făcut decât să apelezi la coroanele dentare din ceramică sau la dinții de porțelan, altfel spus, și să te bucuri din nou de o dantură perfectă.

Coroanele dentare din porțelan (care în mod științific se numesc coroane metalo-ceramice, integral ceramice sau pe zirconiu) și punțile dentare (mai multe coroane dentare alăturate) se fixează definitiv pe dinții naturali prelucrați în prealabil sau pe implanturi. În general, această procedură presupune extracția nervului dintelui natural, dar în funcție de situație, medicul poate decide să lase nervul în pace. Prețul dinților de porțelan nu este nici pe departe atât de mare pe cât de multe beneficii îți oferă lucrarea stomatologică. Așadar, îndrăznește să vii la clinică pentru un consult!

Cuprins

DINȚII DE PORȚELAN, STANDARDUL FRUMUSEȚII

Dinții de porțelan se folosesc de foarte mulți ani pentru a masca imperfecțiunile dinților naturali. Deși în prezent există noi generații de biomateriale potrivite pentru realizarea coroanelor dentare, tot ceramica (popular porțelanul) este preferată de clienți. Nici nu ar avea cum să fie altfel, de vreme ce coroanele dentare din ceramică îți oferă numeroase beneficii, iar prețul dinților de porțelan este avantajos.

Iată ce beneficii ai dacă alegi să-ți pui dinți de porțelan / ceramică

 1. ceramica (porțelanul) copiază fidel aspectul natural al dintelui
 2. lucrarea este rezistentă în timp
 3. dinții își păstrează luciul natural
 4. nuanța dinților nu se schimbă în timp
 5. porțelanul este acceptat rapid de organism
 6. porțelanul nu irită gingiile

Tratamentul pe bază de coroană dentară

În mod normal este nevoie de mai multe vizite pentru a finaliza o asemenea lucrare. La prima vizită, dentistul dumneavoastră va pregăti dintele dându-i o formă care să susțină coroana. Apoi se ia amprenta bontului și se fixează o coroană provizorie pentru a proteja dintele pregătit. Această amprentă se trimite la un laborator dentar unde va fi turnată coroana definitivă.

La următoarele vizite se adaptează și se fixează coroana permanentă. Dacă aceasta se potrivește și are formă și culoare satisfăcătoare, medicul stomatolog o va cimenta.

Protocolul digital pentru modelarea unei coroane dentare sau a unei lucrări mai ample

Recent din ce în ce mai mulți dentiști folosesc un protocol digital pentru preluarea amprentelor, modelarea proteticii și producția coroanelor sau a punților dentare. Prin acest protocol se reduce la minim sau chiar se elimină metodele analogice, anume luarea amprentelor cu materiale de amprentă și crearea de modele fizice de lucru în laborator. Protocolul digital mărește viteza și siguranța designului proteticii dentare. Trebuie totuși menționat că precizia scannerelor intraorale nu este încă suficient de bună pentru producerea lucrărilor de dimensiuni mari, uneori fiind necesară apelarea la protocolul clasic pentru a asigura precizia necesară în laborator.

Tehnologia funcționează după principiul CAD/CAM, adică un design computerizat, ceea ce înseamnă că nu este nevoie de lucrări de laborator pentru realizarea coroanei dentare. Cel care realizează coroana dentară este computerul, de aceea aceasta va fi făcută cu cea mai mare precizie. După ce este luată captura video, computerul va realiza coroana, pe baza imaginilor 3D, care reprezintă, practic, amprenta după care se realizează restaurația.

Care sunt așteptările după tratamentul pe bază de coroană dentară din porțelan?

În mod obișnuit, după finalizarea lucrării, pacientul resimte câteva zile un anumit grad de disconfort, durere ușoară în timp ce mestecă sau o sensibilitate crescută la variațiile de temperatură. Dacă o coroană dentară cimentată recent se simte prea înaltă sau aveți impresia că mușcătura este viciată, va trebui să consultați stomatologul.

Coroanele de porțelan pe metal

O primă categorie se referă la coroanele cu exteriorul din porțelan și structura de suport de dedesubt din metal. Porțelanul vă oferă aspectul estetic dorit, iar structura metalică asigură o rezistență sporită. Aceste coroane hibride, din porțelan pe structură de metal pot fi folosite pentru înlocuirea dinților lipsă în orice parte a gurii, fie în față, fie în spate. Din nou, de regulă, cu cât materialul conține mai mult metal prețios sau aur, cu cât coroana se fixează mai bine, iar gingiile sunt mai sănătoase.

Coroanele de porțelan pe zirconiu

Coroana ceramică pe suport de zirconiu este una dintre cele mai populare si avantajoase soluții când vine vorba despre restaurarea dentară. Estetic și durabil, acest tip de coroană ceramică are avantaje multiple care depășesc inconvenientele pe care le poate implica.

coroana pe zirconiu

Metallfreie Brücke Zirkoniumdioxid 2012 PD 1” by Bin im Garten – Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

Zirconiul a fost introdus în practica stomatologică în anii ’90, iar apariția sa a atras după sine o sumedenie de îmbunătățiri, de la cele de natură estetică la cele de ordin funcțional. Fiind vorba despre un material foarte rezistent, ce imită aspectul natural al dintelui, zirconiul a câștigat rapid teren.

Coroana ceramică pe suport de zirconiu este obținută printr-un procedeu de frezare computerizată a unui bloc de zirconiu, urmată apoi de adăugarea succesivă de straturi de ceramică. Rezultatul este foarte estetic, grație stabilității zirconiului pe durata procesului de adăugare a straturilor de ceramică, acesta având un punct de topire foarte înalt.

Iată care sunt avantajele, dar și dezavantajale coroanei ceramice pe suport de zirconiu:

Avantaje

 • Coroana ceramică pe suport de zirconiu este mai rezistentă decât coroana integral ceramică și face astfel față cu brio forțelor masticatorii;
 • Are un aspect estetic superior coroanei metalo-ceramice sau celei integral ceramice, întrucât este translucidă, lumina penetrând coroana și oferindu-i un aspect foarte apropiat celui specific dintelui natural;
 • Este ideală pentru înlocuirea dinților lipsă sau restaurarea celor incompleți din zona frontală a cavității orale;
 • Coroana ceramică pe suport de zirconiu poate fi modelată în așa fel încât forma și culoarea sa să fie compatibile cu cele ale dinților pacientului;
 • Acomodarea cu acest tip de coroană este foarte rapidă, aceasta fiind ușoară, având o bio-compatibilitate ridicată cu țesuturile moi și eliminând riscul reacțiilor alergice.

Dezavantaje

 • Coroana ceramică pe suport de zirconiu este costisitoare; calitatea materialelor folosite și tehnologia de ultimă oră din spatele acesteia determină prețul piperat, căruia i se adaugă și necesitatea existenței prealabile a unui implant dentar pe suportul căruia să fie aplicată apoi coroana;
 • Nu se cunoaște cu exactitate dacă durabilitatea coroanei ceramice pe suport de zirconiu, deși superioară celei integral ceramice, îi este superioară și celei metalo-ceramice; astfel, după un anumit timp, ar putea fi necesară înlocuirea coroanei ceramice pe suport de zirconiu, fapt care implică noi costuri.

Coroana dentară din aur

O coroană dentară din aur este un înveliș care se așează peste un dinte deteriorat sau slăbit prin fracturare. Coroana dentară din aur se folosește și pentru a proteja un dinte pe care s-a efectuat în prealabil o intervenție pe canal. În fine, o coroană dentară de aur poate fi folosită pentru a înlocui o altă coroană mai veche care s-a uzat.

De regulă, cu cât materialul are un conținut mai mare de aur sau alt metal prețios, cu atât se fixează mai bine coroana dentară, iar gingiile sunt mai sănătoase. Este de reținut că o fixare perfectă înseamnă sigilarea accesului dintre coroană și dinte, unde ar putea altfel intra bacterii, cauzând carii și grăbind căderea coroanei.

Coroana dentară din aur este de fapt tot din ceramică sau porțelan la suprafață, cu deosebirea că miezul metalic din crom-cobalt este înlocuit cu un aliaj pe bază de aur. Nu există coroană dentară din aur de 18K sau 24K cum am putea fi tentați să credem. Aurul care se folosește în stomatologie se numește aur dentar și este un aliaj care oferă un anumit grad de rezistență mecanic, nu poate fi în nici un caz moale.

Merită de menționat faptul că aurul dentar trebuie cumpărat în exces. Laboratorul toarnă nucleul coroanei și înapoiază pacientului aurul rămas în exces după turnare. De asemenea trebuie menționat faptul că aurul returnat are un grad mai mare de impurități față de aurul predat inițial. Prețul aurului nu face parte din prețul coroanei de aur din clinică, el se tranzacționează direct cu laboratorul dentar.

Coroane dentare într-o oră

CEREC, adică Ceramic Reconstruction sau Chairside Economical Restoration of Esthetic Ceramics a reprezentat prima tehnologie inovatoare, care le-a oferit medicilor stomatologi posibilitatea de a fabrica chiar în clinică și monta o coroană dentară într-o singură oră. Este o metodă foarte precisă de reconstituire dentară, care a fost mai întâi folosită în Statele Unite ale Americii.

Mai nou există tehnologii inovatoare CAD/CAM care permit fabricarea coroanelor tot în clinică, prin imprimare 3D, din materiale care au atât caracter temporar dar și unele cu caracter permanent. Noile materiale conțin pe lângă rășinile fotopolimerizabile inserții de ceramică care conferă duritatea necesară unor restaurări permanente, fiind la fel de estetice ca și dinții fabricați în laborator.

Aceste tehnologii au multe beneficii pentru pacienți, care vor economisi timp prețios, deoarece nu vor mai trebui să facă vizite dese la dentist, ceea ce înseamnă că nu vor mai avea parte de lucrări provizorii. De asemenea, sunt eliminate erorile de realizare a coroanei, care pot apărea atunci când aceasta este făcută de un tehnician dentar. Fiindcă pentru realizarea acestor coroane sunt folosite materiale biocompatibile, acest lucru înseamnă că este eliminate pericolul apariției unor alergii.

Cu ajutorul tehnologiilor digitale  pot fi realizate și încrustații dentare (inlay și onlay), dar și fațete dentare și punți.

Igiena coroanei dentare

Vă rugăm să rețineți că durata de rezistență a unei coroane dentare depinde în mare măsură de materialele folosite, dar și de igiena orală, dieta și starea de sănătate a dinților de suport și a gingiilor. Este important să mențineți sănătatea întregii danturi printr-un periaj susținut și folosirea adecvată a aței dentare.

DE CE APAR MODIFICĂRI ÎN NUANȚA ȘI STRUCTURA UNUI DINTE DE PORȚELAN

Dacă o coroană dentară din ceramică este realizată corect de un tehnician profesionist, ea nu ar trebui să sufere modificări de nuanță, nu ar trebui să aibă un aspect mat și nici nu ar trebui să prezinte ciobiri. Toate aceste probleme pot apărea dacă lucrarea este de o calitate îndoielnică sau dacă ocluzia (mușcătura) este imperfectă în zona restaurată. Pentru a preveni această situație, nu pune pe primul loc prețul dinților de porțelan, ci calitatea lor precum și experiența și calificarea medicului protetician.

PREȚUL DINȚILOR DE PORȚELAN

După cum vezi, prețul unui dinte de porțelan este un criteriu secundar, mai ales dacă îți dorești să obții o dantură ca nouă, care să-ți permită să zâmbești fără jenă. Prețul dinților de porțelan variază în funcție de tipul de coroană pe care îl alegi și se calculează întotdeauna la unitate, adică pentru o punte dentară cu mai mulți dinți prețul unitar se va înmulți cu numărul dinților din lucrare. Dacă lucrarea are mai mult de șase dinți atunci merită să întrebați medicul dacă se oferă vreun discount deoarece în general peste acest număr de elemente tehnicienii pot realiza anumite economii și pot oferi, la rândul lor, un anumit discount medicilor.

Dinții de porțelan pe suport de zirconiu (oxid de zirconiu) reprezintă cea mai bună alegere, întrucât zirconiul este complet biocompatibil, este rezistent și imită perfect culoarea dinților naturali. Cu toate acestea acești dinți nu se pot folosi în orice situație, de exemplu în punți cu multe elemente deoarece zirconiul este și foarte casant și o lucrare mare se poate rupe ușor în timpul masticației. Prețul unei coroane ceramice pe suport de zirconiu este de 1700 de lei* în clinica Ivory.

Coroanele dentare din porțelan 100% (fără suport metalic) sunt recomandate, în general, doar pentru dinții frontali și costă 1550 de lei* la Ivory.

Dinții de porțelan pe suport crom-nichel (Cr-Ni) sunt adesea aleși de clienți. Deși prețul este mai mic decât al coroanelor dentare pe suport de zirconiu, beneficiile sunt aproape la fel de multe. La Ivory nu mai efectuăm tratamente cu aliaj Cr-Ni din cauza faptului că acest aliaj poate provoca alergie.

Dinții de porțelan pe suport crom-cobalt (Cr-Co) sunt mai buni decât cei pe suport Cr-Ni deoarece aliajul cu cobalt este mai ușor de suportat de țesutul gingival care ar putea intra în contact cu metalul. La Ivory, o coroană dentară pe suport Cr-Co costă 900* de lei.

Dacă un client dorește un dinte de porțelan pe suport de aliaj nobil, prețul este de 900* de lei în condițiile în care furnizează materialul nobil (aur). Trebuie menționat faptul că laboratorul dentar va calcula cantitatea de metal nobil necesară care este mai mare decât cea care va rămâne în lucrare. În urma proceselor tehnologice o parte din acest metal se colectează ca reziduu și va fi înapoiat pacientului însă la un grad de puritate mai mic decât cel inițial. Practic laboratorul nu reține nimic din materialul clientului însă este forțat de natura tehnologiei curente să efectueze acest gen de tranzacție.

Cât despre fațetele de porțelan, acestea costă 1500* de lei.

CÂT COSTĂ DINȚII DIN PORȚELAN TIPĂRIȚI LA IMPRIMANTĂ 3D

Dacă acum 3 ani au început să apară dinții din zirconiu frezați din blocuri de zirconiu din ce în ce mai calitative, din acest an s-au lansat pe piață imprimate 3D care pot să tipărească dinți definitivi din ceramică. Desigur, materialul este tot o rășină cu inserție ceramică dar el este certificat pentru restaurări definitive îndeplinind normele de rezistență definite la nivel european. Inserția din ceramică permite finisarea acestor dinți pentru o estetică echivalentă cu dinții din ceramică construiți în laborator. Avantajul dinților tipăriți este că ei pot fi mult mai ușor replicați și înlocuiți dacă apar defecte (ciobituri, fracturi). La Ivory prețul este tot de 900* lei dar în acest preț îți livrăm 2 (doi) dinți identici nu doar unul, în așa fel încât să îl poți înlocui imediat în caz de nevoie. Dacă ești nevoit să consumi dintele de rezervă îți mai tipărim imediat încă 2 dinți identici cu 80% discount (adică sub 200 lei).

PREȚUL ARCADELOR COMPLETE

Uneori pacienții nu mai au dinți pe una sau pe ambele arcade. Astăzi se pot pune dinți ficși, înșurubați pe implanturi, din toată gama de materiale, inclusiv din ceramică (porțelan). Calitatea lucrărilor variază la fel ca și prețul, însă soluțiile moderne CAD CAM au permis reducerea prețurilor pentru astfel de lucrări.

 • Proteză acrilică înșurubată

  Proteza acrilică înșurubată pe implanturi este cea mai ieftină variantă de protezare și prezintă unele avantaje dincolo de prețul redus.

  Caracteristici
  1. dinții acrilici prefabricați sunt foarte estetici
  2. se repară ușor și ieftin în perioada post-garanție
  3. este ușoară și confortabilă
  4. se pretează pentru toate tipurile de confirmații osoase, volum bucal și deschidere a gurii
  5. are o perioadă de utilizare cuprinsă între 5 și 10 ani, uneori chiar și mai mult
  6. vine cu o garanție de 2 ani
  Prețuri
  Variante6 implanturi4 implanturi
  12 dinți

  € 2100

  € 1900

  10 dinți

  € 2100

  € 1900

 • Supraproteza acrilică fixată pe sisteme speciale

  Supraproteza acrilică fixată cu sisteme speciale de implanturi permite o igienizare zilnică foarte bună, ceea ce asigură implanturilor cea mai mare durată de viață posibilă, și prezintă, de asemenea, unele avantaje dincolo de prețul redus.

  Caracteristici
  1. dinții acrilici prefabricați sunt foarte estetici
  2. se repară ușor și ieftin în perioada post-garanție
  3. este ușoară și confortabilă
  4. se pretează pentru toate tipurile de confirmații osoase, volum bucal și deschidere a gurii
  5. are o perioadă de utilizare cuprinsă între 5 și 10 ani, uneori chiar și mai mult
  6. vine cu o garanție de 2 ani
  Prețuri
  Variante6 implanturi4 implanturi
  12 dinți

  € 2350

  € 2150

  10 dinți

  € 2100

  € 1900

 • Ceramică simplă

  Cea mai ieftină opțiune de protezare fixă cu ceramică este puntea totală metalo-ceramică cu dinți din ceramică dintr-un singur strat. Deși la capitolul estetică nu stă foarte bine, acest tip de protezare este utilă pacienților care sunt interesați în mod deosebit de funcționalitate și rezistență și mai puțin de aspectul estetic. 

  Caracteristici
  1. dinții nu sunt foarte estetici, stratul unic de ceramică denotă un aspect ușor nenatural
  2. fiind o punte totală cu un singur bloc de ceramică, dacă ceramica se ciupește ușor atunci reparațiile constau în folosirea unui compozit care umple spațiul unde a sărit ceramica. Din păcate defectele mai importante nu se pot repara, necesitând refacerea întregii lucrări
  3. are o greutate medie dar este confortabilă
  4. se pretează pentru toate tipurile de confirmații osoase, volum bucal și deschidere a gurii
  5. are o perioadă de utilizare cuprinsă între 7 și 15 ani, uneori chiar și mai mult
  6. vine cu o garanție de 3 ani
  Prețuri
  Variante6 implanturi4 implanturi
  12 dinți

  € 2400

  € 2350

  10 dinți

  € 2300

  € 2250

 • Ceramică simplă +

  Această opțiune de protezare fixă cu ceramică folosește dinți din ceramică dintr-un singur strat. Deși la capitolul estetică nu stă foarte bine, acest tip de protezare este utilă pacienților care sunt interesați în mod deosebit de funcționalitate și rezistență și mai puțin de aspectul estetic. Plusul adus de acest tip de proteză este acela că suportul metalic din aliaj crom-cobalt este separat de dinți, aceștia din urmă fiind cimentați pe structura metalică în blocuri de câte 3-4 dinți.

  Caracteristici
  1. dinții nu sunt foarte estetici, stratul unic de ceramică denotă un aspect ușor nenatural
  2. acest tip de punte numită Toronto permite reparații ușoare prin înlăturarea blocului ceramic afectat, înlocuirea imediată cu dinți tipăriți 3D din rășini urmată de refacerea blocului ceramic și recimentarea lui pe aceeași structură metalică care nu se demontează de pe implanturi. În acest mod reparațiile sunt mult mai ieftine în perioada post-garanție comparativ cu puntea totală monobloc.
  3. are o greutate medie, dar este confortabilă
  4. se pretează pentru majoritatea tipurilor de confirmații osoase, volum bucal și deschidere a gurii (80% șanse)
  5. are o perioadă de utilizare cuprinsă între 7 și 15 ani, uneori chiar și mai mult
  6. vine cu o garanție de 3 ani
  Prețuri
  Variante6 implanturi4 implanturi
  12 dinți

  € 2700

  € 2650

  10 dinți

  € 2550

  € 2500

 • Ceramică standard

  Aceasta este cea mai ieftină opțiune de protezare fixă cu ceramică estetică, care folosește dinți din ceramică stratificată. Acest tip de protezare este utilă pacienților care sunt interesați atât de funcționalitate și rezistență cât și de aspectul estetic.

  Caracteristici
  1. dinții sunt foarte estetici, straturile suprapuse din ceramică translucidă oferă un aspect foarte natural
  2. fiind o punte totală cu un singur bloc de ceramică, dacă ceramica se ciupește ușor atunci reparațiile constau în folosirea unui compozit care umple spațiul unde a sărit ceramica. Din păcate defectele mai importante nu se pot repara, necesitând refacerea întregii lucrări
  3. are o greutate medie, dar este confortabilă
  4. se pretează pentru toate tipurile de confirmații osoase, volum bucal și deschidere a gurii
  5. are o perioadă de utilizare cuprinsă între 7 și 15 ani, uneori chiar și mai mult
  6. vine cu o garanție de 3 ani
  Prețuri
  Variante6 implanturi4 implanturi
  12 dinți

  € 2700

  € 2650

  10 dinți

  € 2550

  € 2550

 • Ceramică standard +

  Aceasta este o opțiune de protezare fixă cu ceramică estetică, care folosește dinți din ceramică stratificată. Acest tip de protezare este utilă pacienților care sunt interesați atât de funcționalitate și rezistență cât și de aspectul estetic. Plusul adus de acest tip de proteză este acela că suportul metalic din aliaj crom-cobalt este separat de dinți, aceștia din urmă fiind cimentați pe structura metalică în blocuri de câte 3-4 dinți. 

  Caracteristici
  1. dinții sunt foarte estetici, straturile suprapuse din ceramică translucidă oferă un aspect foarte natural
  2. acest tip de punte numită Toronto permite reparații ușoare prin înlăturarea blocului ceramic afectat, înlocuirea imediată cu dinți tipăriți 3D din rășini urmată de refacerea blocului ceramic și recimentarea lui pe aceeași structură metalică care nu se demontează de pe implanturi. În acest mod reparațiile sunt mult mai ieftine în perioada post-garanție comparativ cu puntea totală monobloc.
  3. are o greutate medie, dar este confortabilă
  4. se pretează pentru majoritatea tipurilor de confirmații osoase, volum bucal și deschidere a gurii (80% șanse)
  5. are o perioadă de utilizare cuprinsă între 7 și 15 ani, uneori chiar și mai mult
  6. vine cu o garanție de 3 ani
  Prețuri
  Variante6 implanturi4 implanturi
  12 dinți

  € 2950

  € 2950

  10 dinți

  € 2800

  € 2750

 • Ceramica pro

  Aceasta este o opțiune de protezare fixă cu ceramică estetică, care folosește dinți din ceramică stratificată de calitate superioară. Acest tip de protezare este utilă pacienților care sunt interesați atât de funcționalitate și rezistență cât și de aspectul estetic. 

  Caracteristici
  1. dinții sunt foarte estetici, straturile suprapuse din ceramică translucidă oferă un aspect foarte natural, iar ceramica superioară denotă rafinament
  2. fiind o punte totală cu un singur bloc de ceramică, dacă ceramica se ciupește ușor atunci reparațiile constau în folosirea unui compozit care umple spațiul unde a sărit ceramica. Din păcate defectele mai importante nu se pot repara, necesitând refacerea întregii lucrări
  3. are o greutate medie, dar este confortabilă
  4. se pretează pentru toate tipurile de confirmații osoase, volum bucal și deschidere a gurii
  5. are o perioadă de utilizare cuprinsă între 7 și 15 ani, uneori chiar și mai mult
  6. vine cu o garanție de 3 ani
  Prețuri
  Variante6 implanturi4 implanturi
  12 dinți

  € 3000

  € 2950

  10 dinți

  € 2850

  € 2850

 • Ceramica pro light

  Aceasta este o opțiune de protezare fixă cu ceramică estetică, care folosește dinți din ceramică stratificată de calitate superioară. Acest tip de protezare este utilă pacienților care sunt interesați atât de funcționalitate și rezistență cât și de aspectul estetic. În acest caz structura de rezistență din aliaj crom-cobalt este înlocuită cu titan foarte ușor. 

  Caracteristici
  1. dinții sunt foarte estetici, straturile suprapuse din ceramică translucidă oferă un aspect foarte natural, iar ceramica superioară denotă rafinament
  2. fiind o punte totală cu un singur bloc de ceramică, dacă ceramica se ciupește ușor atunci reparațiile constau în folosirea unui compozit care umple spațiul unde a sărit ceramica. Din păcate defectele mai importante nu se pot repara, necesitând refacerea întregii lucrări
  3. este ușoară și confortabilă
  4. se pretează pentru toate tipurile de confirmații osoase, volum bucal și deschidere a gurii
  5. are o perioadă de utilizare cuprinsă între 7 și 15 ani, uneori chiar și mai mult
  6. vine cu o garanție de 3 ani
  Prețuri
  Variante6 implanturi4 implanturi
  12 dinți

  € 3100

  € 2950

  10 dinți

  € 3100

  € 2950

 • Ceramică pro +

  Aceasta este o opțiune de protezare fixă cu ceramică estetică, care folosește dinți din ceramică stratificată de calitate superioară. Acest tip de protezare este utilă pacienților care sunt interesați atât de funcționalitate și rezistență cât și de aspectul estetic. 

  Caracteristici
  1. dinții sunt foarte estetici, straturile suprapuse din ceramică translucidă oferă un aspect foarte natural, iar ceramica superioară denotă rafinament
  2. acest tip de punte numită Toronto permite reparații ușoare prin înlăturarea blocului ceramic afectat, înlocuirea imediată cu dinți tipăriți 3D din rășini urmată de refacerea blocului ceramic și recimentarea lui pe aceeași structură metalică care nu se demontează de pe implanturi. În acest mod reparațiile sunt mult mai ieftine în perioada post-garanție comparativ cu puntea totală monobloc.
  3. are o greutate medie, dar este confortabilă
  4. se pretează pentru majoritatea tipurilor de confirmații osoase, volum bucal și deschidere a gurii (80% șanse)
  5. are o perioadă de utilizare cuprinsă între 7 și 15 ani, uneori chiar și mai mult
  6. vine cu o garanție de 3 ani
  Prețuri
  Variante6 implanturi4 implanturi
  12 dinți

  € 3300

  € 3250

  10 dinți

  € 3100

  € 2950

 • Ceramică pro light +

  Aceasta este cea mai sofisticată opțiune de protezare fixă cu ceramică estetică, care folosește dinți din ceramică stratificată de calitate superioară. Acest tip de protezare este utilă pacienților care sunt interesați atât de funcționalitate și rezistență cât și de aspectul estetic. În acest caz structura de rezistență din aliaj crom-cobalt este înlocuită cu titan foarte ușor. 

  Caracteristici
  1. dinții sunt foarte estetici, straturile suprapuse din ceramică translucidă oferă un aspect foarte natural, iar ceramica superioară denotă rafinament
  2. acest tip de punte numită Toronto permite reparații ușoare prin înlăturarea blocului ceramic afectat, înlocuirea imediată cu dinți tipăriți 3D din rășini urmată de refacerea blocului ceramic și recimentarea lui pe aceeași structură metalică care nu se demontează de pe implanturi. În acest mod reparațiile sunt mult mai ieftine în perioada post-garanție comparativ cu puntea totală monobloc.
  3. este ușoară și confortabilă
  4. se pretează pentru majoritatea tipurilor de confirmații osoase, volum bucal și deschidere a gurii (80% șanse)
  5. are o perioadă de utilizare cuprinsă între 7 și 15 ani, uneori chiar și mai mult
  6. vine cu o garanție de 3 ani
  Prețuri
  Variante6 implanturi4 implanturi
  12 dinți

  € 3500

  € 3450

  10 dinți

  € 3250

  € 3250

 • Compozit +

  Această proteză fixă înșurubată reprezintă o soluție specială în care structura de rezistență este construită din biomateriale moderne (PEEK), iar dinții fixați pe această structură sunt din compozit prefabricat, cu aspect estetic excelent. Alternativ dinții din compozit pot fi înlocuiți în același preț cu dinți din rășini cu inserție ceramică care pot fi tipăriți rapid la imprimanta 3D. Avantajele dinților tipăriți sunt costul extrem de redus de reparație prin retipărire și înlocuire pe termen foarte îndelungat. Acest tip de protezare poate muta paradigma actuală prin care căutăm dinți artificiali cu durată foarte mare de folosință într-o nouă paradigmă în care dinții nu mai trebuie să fie de durată pentru că pot fi înlocuiți ieftin oricând pe întreaga durată de viață a lucrării protetice.

  Caracteristici
  1. dinții sunt foarte estetici, atât compozitul prefabricat cât și dinții tipăriți din rășini ceramice având un aspect foarte natural
  2. acest tip de punte numită Toronto permite reparații ușoare prin înlăturarea blocului ceramic afectat, înlocuirea imediată cu dinți tipăriți 3D din rășini urmată de refacerea blocului ceramic și recimentarea lui pe aceeași structură metalică care nu se demontează de pe implanturi. În acest mod reparațiile sunt mult mai ieftine în perioada post-garanție comparativ cu puntea totală monobloc. În plus biomaterialul este mai ușor de suportat de țesuturile moi decât variantele metalice din aliaj crom-cobalt sau titan.
  3. este ușoară și confortabilă
  4. se pretează pentru majoritatea tipurilor de confirmații osoase, volum bucal și deschidere a gurii (80% șanse)
  5. are o perioadă de utilizare cuprinsă între 5 și 10 ani, dar dinții se pot înlocui cu unii noi care extind această perioadă de utilizare indefinit
  6. vine cu o garanție de 3 ani
  Prețuri
  Variante6 implanturi4 implanturi
  12 dinți

  € 2750

  € 2700

  10 dinți

  € 2600

  € 2550

 • Zirconiu clasic

  Acest tip de protezare oferă o rezistență foarte mare și un aspect estetic bun, în timp ce nu presupune utilizarea niciunui metal, pentru o biocompatibilitate crescută.

  Caracteristici
  1. dinții sunt estetici, zirconiul monobloc oferind un aspect natural
  2. fiind o punte totală dintr-un singur bloc, defectele mai importante nu se pot repara, necesitând refacerea întregii lucrări
  3. are o greutate mare și unii pacienți pot simți un ușor disconfort inițial în utilizare
  4. se pretează pentru toate tipurile de confirmații osoase, volum bucal și deschidere a gurii
  5. are o perioadă de utilizare cuprinsă între 10 și 20 ani, uneori chiar și mai mult
  6. vine cu o garanție de 5 ani
  Prețuri
  Variante6 implanturi4 implanturi
  12 dinți

  € 3500

  € 3450

  10 dinți

  € 3250

  € 3250

 • Zirconiu clasic +

  Acest tip de protezare oferă cea mai mare rezistență posibilă și un aspect estetic bun prin folosirea unor blocuri de 3-4 dinți pe un suport din aliaj crom-cobalt. 

  Caracteristici
  1. dinții sunt estetici, zirconiul monobloc oferind un aspect natural
  2. acest tip de punte numită Toronto permite reparații ușoare prin înlăturarea blocului din zirconiu afectat, înlocuirea imediată cu dinți tipăriți 3D din rășini urmată de refacerea blocului din zirconiu și recimentarea lui pe aceeași structură metalică care nu se demontează de pe implanturi. În acest mod reparațiile sunt mult mai ieftine în perioada post-garanție comparativ cu puntea totală monobloc.
  3. are o greutate mare și unii pacienți pot simți un ușor disconfort inițial în utilizare
  4. se pretează pentru majoritatea tipurilor de confirmații osoase, volum bucal și deschidere a gurii (80% șanse)
  5. are o perioadă de utilizare cuprinsă între 10 și 20 ani, uneori chiar și mai mult
  6. vine cu o garanție de 5 ani
  Prețuri
  Variante6 implanturi4 implanturi
  12 dinți

  € 3900

  € 3650

  10 dinți

  € 3650

  € 3450

 • Zirconiu lux

  Acest tip de protezare oferă cea mai bună estetică combinată cu o rezistență mare în timp ce nu presupune utilizarea niciunui metal, pentru o biocompatibilitate crescută.

  Caracteristici
  1. dinții sunt foarte estetici, zirconiul acoperit cu ceramică stratificată oferind un aspect extrem de natural
  2. fiind o punte totală dintr-un singur bloc, defectele mai importante nu se pot repara, necesitând refacerea întregii lucrări
  3. are o greutate mare și unii pacienți pot simți un ușor disconfort inițial în utilizare
  4. se pretează pentru majoritatea tipurilor de confirmații osoase, volum bucal și deschidere a gurii (80% șanse)
  5. are o perioadă de utilizare cuprinsă între 10 și 20 ani, uneori chiar și mai mult
  6. vine cu o garanție de 5 ani
  Prețuri
  Variante6 implanturi4 implanturi
  12 dinți

  € 4150

  € 3900

  10 dinți

  € 3950

  € 3650

 • Ceramică lux +

  Acest tip de protezare presupune folosirea de ceramică de înaltă calitate, stratificată, pe suport de biomaterial fără utilizarea vreunui aliaj metalic.

  Caracteristici
  1. dinții sunt foarte estetici, ceramica stratificată având un aspect foarte natural
  2. acest tip de punte numită Toronto permite reparații ușoare prin înlăturarea blocului ceramic afectat, înlocuirea imediată cu dinți tipăriți 3D din rășini urmată de refacerea blocului ceramic și recimentarea lui pe aceeași structură metalică care nu se demontează de pe implanturi. În acest mod reparațiile sunt mult mai ieftine în perioada post-garanție comparativ cu puntea totală monobloc. În plus biomaterialul este mai ușor de suportat de țesuturile moi decât variantele metalice din aliaj crom-cobalt sau titan.
  3. este ușoară și confortabilă
  4. se pretează pentru majoritatea tipurilor de confirmații osoase, volum bucal și deschidere a gurii (80% șanse)
  5. are o perioadă de utilizare cuprinsă între 7 și 15 ani, dar dinții se pot înlocui cu unii noi care extind această perioadă de utilizare indefinit
  6. vine cu o garanție de 5 ani
  Prețuri
  Variante6 implanturi4 implanturi
  12 dinți

  € 4300

  € 4050

  10 dinți

  € 4050

  € 3800

*Notă: tarife generice conform listei de prețuri de la 01.01.2019