Bruxismul este o problemă din ce în ce mai des întâlnită. Deși denumirea acestei probleme nu sugerează despre ce ar putea fi vorba, trebuie să știi că termenul nu desemnează altceva decât actul de a scrâșni dinții involuntar.

Puțină lume este conștientă de faptul că suferă de bruxism, deoarece această manifestare incontrolabilă se produce în general în timpul somnului. Doar dacă ai avea pe cineva în preajmă care să te audă și să-ți comunice faptul că îți scrâșnești dinții ai putea să te convingi de faptul că ai această problemă. Altfel, singura soluție este să te adresezi unui medic. Există mai multe metode de tratare a bruxismului, printre care și acupunctura.

-1000 Euro voucher accelerare pentru reconstrucție arcade complete pe 4 sau 6 implanturi

Vezi oferta

CAUZELE BRUXISMULUI

Încă este greu de spus care sunt cauzele bruxismului, însă conform scrierilor medicale, cele mai multe dintre ele sunt țin de psihicul tău. Stresul constant, nervozitatea, dereglarea somnului sau anumite probleme neurologice pot duce la declanșarea bruxismului, dar există și cauze de altă natură care provoacă această afecțiune stomatologică. Este vorba despre alinierea necorespunzătoare a dinților sau lipsa dinților.

BRUXISMUL ȘI ACUPUNCTURA

O simplă vizită la medicul stomatolog te va lămuri dacă suferi sau nu de bruxism. Printre semnele acestei afecțiuni se numără trezirea cu dureri de cap, durerile dentare, tocirea dinților, afectarea osului alveolar, erodarea smalțului și afectarea articulației temporomandibulare.

Din fericire, există mai multe soluții pentru tratarea bruxismului, printre acestea numărându-se și acupunctura. Este vorba despre o terapie veche de peste 5.000 de ani, care presupune înțeparea anumitor puncte ale corpului, în care se află canalele de energie pozitivă qi. Practicanții acestei terapii alternative consideră că odată atinse aceste canale, organismul se relaxează, se întărește și luptă mai ușor cu bolile.

Sunt foarte multe afecțiuni despre care se spune că pot fi tratate cu acupunctură, asta și pentru că multe dintre ele au la bază o cauză de natură psihică, așa cum este stresul.

ALTE TERAPII ALTERNATIVE PENTRU BRUXISM

Pe lângă acupunctură, bruxismul mai poate fi tratat și cu ajutorul altor terapii alternative. Masajul de relaxare, reflexoterapia, yoga, terapia prin hipnoză și terapia prin biofeedback dau rezultate excelente în tratarea acestei afecțiuni stomatologice.

Înainte de a apela la acupunctură sau la oricare dintre aceste terapii alternative, este bine să discuți cu medicul tău stomatolog, deoarece el este singurul care îți poate recomanda tratamentul corect. Poate că o gutieră nocturnă va elimina nevoia de a recurge la terapii alternative pentru a scapa de scrâșnitul dinților.