Cel mai comun, eficient și neintruziv mod de a vă îmbunătăți zâmbetul cu bijuterii dentare este prin lipire. În ultima vreme, astfel de bijuterii au devenit comune întrucât procedura este simplă și directă, rezultatele sunt vizibile imediat și purtarea unei asemenea bijuterii nu cere multă atenție din partea dumneavoastră. Iată mai jos cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știți despre bijuteriile dentare:

Care este procedura?

O singură vizită la doctorul dumneavoastră și ați terminat. După ce ați ales bijuteria, dentistul dumneavoastră o va aplica direct pe smalțul dintelui; procedura durează în jur de 15 minute și nu există efecte secundare majore sau reguli specifice pe care trebuie să le urmați după ce părăsiți cabinetul dentar.

Ce materiale sunt la modă acum?

Clienții aleg dintr-o gamă largă de materiale și mulți și le procură de pe internet. Primul este aurul alb, dar argintul și aurul galben sau roz în urmează îndeaproape în lista preferințelor. Cât despre pietre, mulți aleg cristale Swarovski, în timp ce alții preferă diamante (care, în acest caz, nu sunt atât de scumpe dacă vă decideți pentru o piatră micuță). Materialele sintetice contemporane (cum sunt monturile invizibile pentru pietre) sunt și ele la modă.

Unde își pun oamenii bijuterii dentare?

Cea care determină locul monturii este vizibilitatea; astfel, incisivii și caninii sunt primii în lista preferințelor. Cu toate astea, o puteți plasa oriunde, atâta vreme cât este pe o față laterală a dintelui, exceptând zonele interdentale.

Ce forme sunt disponibile?

Există mii de forme diferite, în special în cazul bijuteriilor de aur și argint. Recomandăm ceva mic, cu cât mai puține incrustații, pentru a vă da posibilitatea de a vă menține sănătatea orală printr-o igienă adecvată.

Ce alte avantaje prezintă bijuteriile dentare?

Procedura nu prezintă durere și este non-invazivă; nu afectează calitatea smalțului dentar; este reversibilă; este potrivită atât pentru periuțe electrice și sonice, cât și pentru periuțele tradiționale.

Dar dezavantaje?

Dacă bijuteria a stat lipită mult timp, pot apărea pete, dar acestea pot fi îndepărtate de dentist după înlăturarea bijuteriei. De asemenea, există păreri conform cărora bijuteriile cresc nivelul plăcii dentare și posibilitatea apariției cariilor. Cu toate acestea, dacă igiena orală este urmată corect, riscurile sunt minime.