BLOG

Gingiile în timpul sarcinii

2017-01-22T17:07:22+02:0027 noiembrie 2010|Categorii: Recomandate, Sarcina și dinții|Tags: , , |

Una dintre grijile dentare majore cu care se confruntă femeile însărcinate este legată de gingii. Statistic, oricare ar fi vârsta, zona geografică și, de cele mai multe ori, orice stil de viață ar avea, peste jumătate dintre femei tind să dezvolte în cele nouă luni de sarcină mai multe probleme ale gingiilor decât restul subiecților.

Unele dintre acestea nu pot fi corelate în mod direct cu sarcina, nefiind demonstrată o legătură medicală, chimică, fiziologică sau de altă natură dintre condiția gingiei și sarcină; altele însă sunt relaționate direct. A le cunoaște și, implicit, a le preveni este în ultimă instanță o problemă de responsabilitate, ce vă poate scăpa de multe griji pe termen lung. Iată o listă cu cele mai importante dintre ele:

 • Gingivita de sarcină. Din cauza nivelului crescut de estrogen și progesteron, fluxul sangvin către gingii crește. Acest fapt, cumulat cu prezența resturilor de mâncare dintre dinți și gingii, crește la rândul lui posibilitatea dezvoltării bacteriilor. De aici și inflamarea gingiilor.
  • Trebuie să aveți mare grijă la igienă pentru a preveni degenerarea acestei condiții în afecțiuni mai grave ale gingiei. Atâta vreme cât nu au fost neglijate un timp prea îndelungat, acestea dispar de regulă atunci când se procedează la detartraj și chiuretaj subgingival, fără să fie neapărat nevoie de o intervenție chirurgicală. Continuați să vă spălați pe dinți și să folosiți ața dentară, chiar dacă observați sângerări ușoare.
 • Infecții. Acestea apar de obicei pe fondul unui sistem imunitar slăbit (de sarcină, dar nu neapărat) și se manifestă fie prin inflamarea gingiilor, fie prin dureri acute de dinți.
  • Orice semn de infecție trebuie tratat cu cea mai serioasă responsabilitate; consultați medicul stomatolog în cel mai scurt timp posibil. Netratate, acestea pot degenera, creând alte infecții bucale, chiar cu repercusiuni asupra calității și siguranței sarcinii.
 • Boli periodontale. Acestea sunt de cele mai multe ori efecte nedorite ale gingivitei de sarcină, netratată la timp și se manifestă prin distrugerea totală sau parțială a țesuturilor ce fixează dinții în cavitate.
  • Consultați medicul stomatolog pentru un tratament aplicat cazului dumneavoastră, dacă credeți că aveți așa ceva. Riscurile bolilor periodontale sunt suficient de serioase (în principal naștere prematură și consecințele acesteia) ca să nu întârziați deloc în rezolvarea acestei probleme.
 • Tumori de sarcină. Derivând din bolile periodontale și din gingivita de sarcină, tumorile de sarcină sunt granuloame crescute la nivelul gingiilor. Pe lângă efectele estetice, ele pot duce la dificultăți în masticație și vorbire.
  • Tumorile de sarcină pot fi îndepărtate de dentistul dumneavoastră. Consultați-l pentru a vă oferi informații mai detaliate în această privință și un tratament personalizat.

8
Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar
8 Fire de discuție
0 Răspunsuri
0 Abonați
 
Cel mai discutat comentariu
Cea mai aprinsă discuție
2 Autori comentarii
Albirea dentara – Blog cabinet stomatologic Ami DentPrevenirea gingivitei | Simplu de Tot.comImportanta dentistului | Amiralul.infoAmiralul.infoLupta corpului cu infectiile orale | Mesaje de dragosteDentfix te ajuta sa zambesti | Amiralul.info Autori comentarii recente

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonare  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notifică-mă pentru
trackback

[…] în iritația și discromia gingivală. În câteva zile aceste neplăceri vor dispărea, iar gingiile își vor reveni, recăpătându-și aspectul […]

trackback

[…] în iritația și discromia gingivală. În câteva zile aceste neplăceri vor dispărea, iar gingiile își vor reveni, recăpătându-și aspectul […]

trackback

[…] o gingie inflamata poate aparea datorita sistemului imunitar destul de slabit pe timpul sarcinii si nu numai. In tot […]

trackback

[…] apar de acolo de unde nimeni nu se asteapta. Igiena orala este foarte importanta pentru ca o simpla gingie inflamata poate atrage dupa sine o serie intreaga de boli si neplaceri, durere si chin. Cele mai atroce […]

trackback

[…] nedorita de altfel, de a avea infectii orale. Daca aveti probleme gingivale va recomand un tratament gingii inflamate. Cauzele dunt diferita si nenumarate, care tin atat de alimentatia pe care am consumat-o, cat si […]

trackback

[…] sa fim realisti si sa ne dam seama ca niste simple carii netratate pot duce la gingii inflamate sau chiar paradontoza dentara.  Pentru cei care au nevoie de implanturi, exista implanturi dentare […]

e-Antioxidanti
Vizitator

Intr-adevar gingiile sangereaza abundent in lunile de sarcina la periaj dar stiind ca este ceva normal nu am renuntat la periajul riguros al dintilor. Imediat dupa nastere acest fenomen a disparut.

Laura
Vizitator
Laura

Intr-adevar gingiile sangereaza abundent in lunile de sarcina la periaj dar stiind ca este ceva normal nu am renuntat la periajul riguros al dintilor. Imediat dupa nastere acest fenomen a disparut.

Programează-te ACUM

Restaurări complete în timp record!
IVORY propune implanturile elvețiene TRI garantate pe viață
Află mai multe
Închide
ChatbotPollForm-DoNotDelete